Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Korniszony

Tekst i foto madlen 18-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:


ogórki, sól, cukier, ocet, przyprawy

Jak przyrządzić:


Umyte ogórki wkładamy do słoików. Dodajemy 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soli, 4 łyżki octu, przyprawy. Dopełniamy słoiki wodą. Wekujemy.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.08.2005 anna_los

Na jaki słoik są te proporcje?

Zgłoś 29.08.2005 magda

bardzo ubogi ten przepis

Zgłoś 04.09.2005 gośka

ten przepis jest jakiś niedorobiony, lażdy wie że zalewe robi się z octu soli i cukru gotuje się ja, studzi, a w tym czasie nakłada się do słoików ogóreczki, ziarna gorczycy, ziele, pieprz, lope... Pokaż więcej

ten przepis jest jakiś niedorobiony, lażdy wie że zalewe robi się z octu soli i cukru gotuje się ja, studzi, a w tym czasie nakłada się do słoików ogóreczki, ziarna gorczycy, ziele, pieprz, loper, czosnek i chrzan i dopiero się zalewa, zakręca i wekuje.

Zgłoś 30.06.2007

niepatrz na te durne komentarze bo to chyba piszą jakieś panie z miasta co nawet nie wiedzą jak wyglondają ogórki ja robiłam i są super

Zgłoś 07.07.2007 Majka

Man sprawdzony przepis na korniszony.Robie je od lat. Są bardzo dobre.Do słoika dajemy ,ogórki,koper,czosnek, gorczycę wg uznania.

Przepis na zalewę.

3l wody

0,5 l octu 10% ... Pokaż więcej

Man sprawdzony przepis na korniszony.Robie je od lat. Są bardzo dobre.Do słoika dajemy ,ogórki,koper,czosnek, gorczycę wg uznania.

Przepis na zalewę.

3l wody

0,5 l octu 10% 3 łyżki czubate soli i 6 łyżek cukru. To wszystko zagotować i zimną zalewą zalewać ogórki. Pyszne

Zgłoś 19.07.2009 paweł

ja zalewe robie zawsze wedłóg mojego smaku nie ma dokladnej recepturu na korniszony a pierdzielenie w ml ocet woda liść laurowy to chyba od gustu zależy a o guscie sie nie dyskutuje

Zgłoś 10.02.2011 anita

tak potwierdzam robiłam je i są naprawdę rewelacyjne,zalewamy zimną wodą ale troszkę dłużej wtedy pasteryzujemy aż zrobią się żółte i wyjmujemy,pycha!!!!