Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotleciki z białego sera

Tekst i foto mufaska 17-02-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

- biały ser
- jaja (moga być same żółtka)
- olej
- panierka : bułka badź otręby

Jak przyrządzić:

Rozdrabniamy ser, do tego wbijamy jajo (masa ma mieć konsystencję jak na kotlety mielone),
formujemy kuleczki, (ja robię małe bo fajniej wyglądają, ale wystarczą jak np. na pulpety), obtaczamy w bułce, potem w rozstrzepanym jajku i znowu w bułce.
Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy aż się ładnie zarumienią

Potrzebne przybory:

Miseczka do rozrabniania i do panierowania, patelnia, widelec lub łopatka do obracania na patelni

Jak podawać?

na ciepło, choć na zimno też są smaczniutkie :)) z kolorową surówką

Uwagi:

Do masy można też dodać odrobinę mąki, jeśli za rzadka wyjdzie.
Mozna też wrzucić uprażony słonecznik, soję, dynie, albo jakieś warzywka, jak np. drobno pokrojony brokuł.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.03.2005 gunia

ej!!!!!! to jest pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))))))))

tanie ,latwe i smaczne

Zgłoś 16.03.2005 mufaska

przypraw nie pisalam bo kazdy lubi inne...:)

ale z czosnekiem daja rade :))) smacznego

Zgłoś 23.05.2005 the wave

Konieczny jest ten czosnek i moim zdaniem jeszcze zioła jakieś: bazylia albo majeranek. I zamiast pieprzu czarnego, pieprz cayenne. I pycha. Wszytskim u mnie smakowało. Bedzie sie częściej robił... Pokaż więcej

Konieczny jest ten czosnek i moim zdaniem jeszcze zioła jakieś: bazylia albo majeranek. I zamiast pieprzu czarnego, pieprz cayenne. I pycha. Wszytskim u mnie smakowało. Bedzie sie częściej robiło. Pzdr.

Zgłoś 04.08.2005 Dora

Wychodzi bezkształtna plajta.Nie polecam.Dobrze,że nie przygotowałam tego dla gości,bo była by kompromitacja.Jak ktoś pisze,że wychodzi to chyba robił to na klawiaturze komputera.Plajta wylądowa... Pokaż więcej

Wychodzi bezkształtna plajta.Nie polecam.Dobrze,że nie przygotowałam tego dla gości,bo była by kompromitacja.Jak ktoś pisze,że wychodzi to chyba robił to na klawiaturze komputera.Plajta wylądowała w koszu na śmieci.Pozcrawiam :(

Zgłoś 04.09.2005 ww

dora........ wychodzi , wychodzi , robiłam to mnóstwo razy , tylko ,że:

do masy serowojajecznej sypię majeranek , bułkę tartą (zeby konsystencja była właściwa) sól , pierz do samku , możn... Pokaż więcej

dora........ wychodzi , wychodzi , robiłam to mnóstwo razy , tylko ,że:

do masy serowojajecznej sypię majeranek , bułkę tartą (zeby konsystencja była właściwa) sól , pierz do samku , można troszkę posiekanej cebulki albo czosnku , można sproszkowanej papryki . formuję nieduze placuszki i obtaczam tylko w tartej bułce

Zgłoś 15.12.2005 hehe

bo ja sie nie umie czegos w kuchni zrobic,to lepiej do niej nie wchodzic

przepis wyjatkowo prosty....i smaczny...

wiem bo 10000 razy robilem i wszystkim smakuje,hehe

Zgłoś 30.12.2005 Ela K-ca

Wlasnie zrobiąłm te kotleciki.......mniamuśne:)

Zgłoś 07.01.2006 natasha

a z czym to najlepeiej podawac-z kolorowa surowka tzn ? nie mam koncepcji:(

Zgłoś 23.03.2006 malgosia

ale ile tego serka...?

Zgłoś 02.05.2006 aska1984

a mozna te kotleciki usmazyc w glebokim tluszczu zeby bylo szybciej??

Zgłoś 29.06.2006 jaaaaa

a może ten przepis by tak ilościowo napisac?ile tych składników, bo tak z samych nazw, to sobie najwiecej nagotuje...

Zgłoś 25.09.2006 kalina

okropność nie wiem jak moze to komus smakowac.zrobilam wczoraj i nie bylam w stanie zjesc.Ale moim znajomym smakowalo albo chcieli byc poprostu mili.Bleeee

Zgłoś 05.02.2007 eeee.... pseuco?

W przypadku braku twarogu, uzyć można sera FETY nawet śmierdzącego.

Efekt choć daleki od doskonałości pozwale ten wyżej wymieniony ser, spożyć!

Zgłoś 11.07.2011 pjok

takie sobie ;o

Zgłoś 07.12.2009 tomoos

a jakiego sera używacie? Może być półtłusty, czy się 'za bardzo roztopi' i bedzie ciapa?

Zgłoś 29.09.2009 necik

jedna wielka ciapota!

Zgłoś 15.07.2011 Marek

To co tu jest opisane musi wyjść! Jest zapewne jeden warunek który należy spełnić. Są różne wersje sera białego. Wybierz taki ser, który NIE BĘDZIE serem mokrym. Niestety coraz częściej się taki... Pokaż więcej

To co tu jest opisane musi wyjść! Jest zapewne jeden warunek który należy spełnić. Są różne wersje sera białego. Wybierz taki ser, który NIE BĘDZIE serem mokrym. Niestety coraz częściej się taki właśnie badziew kupuje w sklepie :/ Ser biały ma być serem białym a nie jakąś ciapą. Na ciapie nikomu nie wyjdzie!

Zgłoś 16.01.2012 dziobak

polecam dodać słodkiej papryki ;) pychota.

a jeśli komuś się rozpadają i są breją ( mi tak wyszlo za pierwszym razem) polecam dodac duzo otrębów do zagęszczenia ;) pomaga