Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotleciki z jajek

Tekst i foto Marta 08-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty10 min.?

Składniki:

5 jajek, 1 bułka, duży pęczek natki pietruszki, sól, pieprz, tarta bułka

Jak przyrządzić:

Jajka ugotować na twardo. Wszystkie składniki (jajka, pietruszka, namoczona i odciśnieta bułka) zmielić. Doprawić solą i pieprzem, formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do zrumienienia. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.09.2005 Dorka

A ja bym dodała do tego jeszcze trochę usmażonych i zmielonych pieczarek. Pycha!

Zgłoś 05.11.2005 xy

ale buła namoczona w czym ? w mleku czy we wodzie ??

Zgłoś 04.03.2006 z

kotleciki super

a z tą bułką to obojętne - jak się zwykle robi do mielonych

Zgłoś 23.03.2006 Martana

Ja bulke mocze w mleku, do masy dodaje pieczarki i cale towarzystwo, dla ktorego gotuje zajada sie az im sie uszy trzesa.

P.S. - ten przepis to wariacja na temat swiatecznych jajek faszer... Pokaż więcej

Ja bulke mocze w mleku, do masy dodaje pieczarki i cale towarzystwo, dla ktorego gotuje zajada sie az im sie uszy trzesa.

P.S. - ten przepis to wariacja na temat swiatecznych jajek faszerpwanych mojej babci, sprobujcie, w polowkach skorupek jajek ta masa wyglada swietnie i smakuje tak samo dobrze.

Zgłoś 27.03.2006 szczurek

mozna jeszcze dodac pokrojona cebulke, naprawde pycha :)

Zgłoś 29.08.2006 pulpecik

po przeczytaniu tego przepisu stwierdziłam że te kotleciki to szajs i mogą sie rozwalić ponieważ niema w nich jajkaa sssssssssssssssssssssssssurowego

Zgłoś 20.09.2006 jk

PULPECIKU: nie rozwalą się...po prostu jak widać nie każdy potrafi smażyć bez surowych jajek......heheheh

Zgłoś 26.08.2008 danuś

ja zamiast moczonej bułki dodaje tartą i żółty ser(ok 10 dkg) i cebule albo szczypiorek

Zgłoś 25.10.2010 iza

świetny pomysł mmmmmmmmusi byc pyszne z tymi pieczareczkami i cebulka a ja polecam jeszcze kotleciki szpinakowe