Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlet schabowy

Tekst i foto Anka 02-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

- kotlety schabowe,
- ser żółty,
- świeża papryka,
- pomidor,
- jajka.

Jak przyrządzić:

Kotlety rozbić (niezbyt mocno), przygotować plastry sera w ilości takiej jak kotlety, na każdym plastrze ułożyć krążek papryki o grubości około 1 cm, w środek plaster pomidowa.Doprawione kotlety panierować jak zwykle i usmażyć z jednej strony. Po przełożeniu na drugą stronę na każdym kotlecie ułożyć przygotowany plaster sera z papryką i pomidorem. Na każdy kotlet bardzo delikatnie wbić jedno jajko, tak żeby nie wypłynęło z krążka papryki, zmniejszyć gaz i przykryć patelnię.

Uwagi:

Bardzo pyszne i bardzo syte. Przyprawy wg uznania.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.07.2004 Bertka

Spoko, spoko spoko,s spoko

Zgłoś 04.11.2004 Marco

Składnik kotleta schabowego --- kotlet schabowy

Zgłoś 29.12.2004 Tosiek

REWELACJA PRZEPYSZNE DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 22.05.2005 emma

syte owszem, bardzo, waśnie jestem po obiadku i dobre też tylko jak sprawić żeby białko nie wypłynęło z krążka papryki i zeby sie ścięło a kotlet nie spalił (wiem, że należy zmniejszyć ogień ale... Pokaż więcej

syte owszem, bardzo, waśnie jestem po obiadku i dobre też tylko jak sprawić żeby białko nie wypłynęło z krążka papryki i zeby sie ścięło a kotlet nie spalił (wiem, że należy zmniejszyć ogień ale i tak jajko się nie ścięło)

Zgłoś 06.08.2005 yoi

neizłe

Zgłoś 01.12.2005 Methring

Jest straaaaaasznie dobre !!!!!!!!!

Świetne

Zgłoś 04.12.2005 starfucker

"szukam sledzia"

Wydaje mi sie, ze mozg tez grzies zgubiles!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 17.12.2005 Dandiczek

Bardzo fajny przepis na Kotlet schabowy.Ja znam jeszcze jedna wersje farszu;

kawaleczek sera zlotego(na ksztalt frytki,musi miec prawie taka dlugosc jak schab),troszke przyprawionych i po... Pokaż więcej

Bardzo fajny przepis na Kotlet schabowy.Ja znam jeszcze jedna wersje farszu;

kawaleczek sera zlotego(na ksztalt frytki,musi miec prawie taka dlugosc jak schab),troszke przyprawionych i podduszonych na jarzynce grzybkow(drobno pokrojonych).Farsz ten kladziemy na srodku schabu poczym zwijamy go w rulon przebijajac wykalaczka zeby sie nierozlecial.to wszystko dusimy pod przykryciem az mieso nabierze zlotawego koloru i stanie sie miękkie a ser zolty sie roztopi

Zgłoś 30.07.2006 ELZA

PYSZNE BYLO DZIEKI ZA PRZEPIS

Zgłoś 04.07.2007 madziaz

Mi chyba coś nie wyszło, bo tak niezabrdzo mi smakowało, ale sądzę, że dobrze wykonane jest niezłe ;P

pozdro

Zgłoś 19.03.2008 lolek

bardzo smaczne