Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kotlety gołąbkowe

Tekst i foto Bulka 27-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

1/2 kg mielonego mięsa, 3 jajka, 3 łyżki manny, 3 łyżki ryżu, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, vegeta do smaku, 1/2 kapusty włoskiej poszatkowanej, cebula

Jak przyrządzić:

Wszystkie składniki mieszamy na surowo i doprawiamy do smaku. Formujemy okrągłe pulpeciki, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na patelni. Robimy sos jak na gołąbki. Obsmażone gołąbki wrzucamy do sosu i gotujemy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.03.2006 golabki upolowane na parapecie

a tak gwoli wyjasnienia, to miesko mielone z golabkow ma byc , jak tylule? i wegety nie daje sie do smaku, tylko do zepsucia smaku, do smaku sa przyprawy, nie glutamian sodu :)

Zgłoś 28.03.2006 lalapupu

to tych golabeczkow wacpan bedziesz musial duzo upolowac, a mielic chyba razem z koscia, zeby bylo wydajniej :D :D

Zgłoś 26.08.2006 kuchareczka

no właściwie dla zapracowanych można i tak,ale ja preferuję tradycyjne gołabki,co do przypraw te się zgadzam,ale dziwię się nad złośliwością lalapupu