Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kotlety rybne

Tekst i foto zetor 16-09-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-830 złprosty60 min.-

Składniki:

2kg ryby mieszanej,
dwie duże cebule,
trzy czerstwe bułeczki,
dwa ząbki czosnku,
pęczek koperku,
dwa jajka,
sól, pieprz ziołowy do smaku.

Jak przyrządzić:

Ryby wyfiletować, czerstwą bułkę na moczyć w wodzie, czosnek i cebulę oczyścić z suchych łusek, wszystkie składniki wraz z pęczkiem kopru przekręcić przez maszynkę do mielenia. Zmieloną masę wymieszać z jajkami, doprawić solą i pieprzem ziołowym do smaku. Z uzyskanej masy formować kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami, surówkami z kiszonek, smak całości można wzbogacić odmianą ulubionego sosu czosnkowo - śmietanowego.

Uwagi:

Wymieszaną masę bez jajka można zostawić na 2-3 godziny aby poszczególne smaki się wymieszały.

Czas przygotowania:

Samo smażenie trwa bardzo krótko, najwięcej czasu pochłania filetowanie ryby, dla leniuchów substytutem mogą być jakiekolwiek filety kupione w hipermarkecie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.