Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Krokiety z bakłażanow

Tekst i foto beba 12-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
8-10? zł-20 min.?

Składniki:

2 duze baklazany,
olej do smazenia,
0,5 szkl. tartego sera zoltego,
bulka tarta,
3 jajka,
2 lyzki maki,
sol, pieprz, vegeta.

Jak przyrządzić:

Umyc i obrac baklazany, pokroic na cienkie plastry, obtoczyc w mace i smazyc na goracym oleju. W misce wymieszac tarty ser, jajko, make, vegete, sol i pieprz. Na kazdy plaster baklazana nalozyc lyzke nadzienia i zawinac w rulonik, kazdy krokiet musi miec ksztalt malego walca. W glebokim talerzu rozbc dwa jajka i wymiaszac z odrobina soli. Krokiety zunurzac w jajku i tartej bulca
smazyc na rozgrzanym oleju, az sie zarumienia.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Potrawe nalezy podawac goroca z kawalkami jasnego pieczywa. Smacznego.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.