Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Krwiste ziemniaczki

Tekst i foto Ola83 28-01-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty60 min.-

Składniki:

10 ziemniaków,
ser mozzarela,
ketchup.

Jak przyrządzić:

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu przekroić na pół, następnie zrobić gniazda w ziemniakach wyjmując miąższ. Miąższ wymieszać z pokrojonym wcześniej serem mozzarella i ketchupem, włożyć ponownie do łupiny ziemniaka, na wierzch dodajemy niewielką ilość ketchupu. Następnie zapiekamy w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 15-20min.

Uwagi:

Świetnym dodatkiem do tego przepisu będą piersi z kurczaka wcześniej ubite i pokrojone w paseczki o szerokości 2cm,marynowane ok. godziny w maślance obtoczone w rozkruszonych krakersach, zapiekane w piekarniku o temp. 200 stopni. Można je zapiec razem z ziemniaczkami. Życzę smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.04.2012 Bianca

Ja się tylko zastanawiam, jak jest wycazzanne te 90%. Wiemy, co oznacza, że wf3dka ma 45%. Jest to udział alkoholu w całości butelki (swoją drogą, może być objętościowy vol , lub wagowy bar... Pokaż więcej

Ja się tylko zastanawiam, jak jest wycazzanne te 90%. Wiemy, co oznacza, że wf3dka ma 45%. Jest to udział alkoholu w całości butelki (swoją drogą, może być objętościowy vol , lub wagowy bardziej korzystny). Jak wyznaczana jest sprawdzalność temperatury lub opadf3w? W odniesieniu do jakiej całości ? Czy zgodność temperatury 75% oznacza jedne minus stosunek rf3żnicy temperatur wyznaczonej i faktycznej do faktycznej? A co z zerem? Może w Kelwinach liczą?