Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczaczek w porach

Tekst i foto DiDo 06-05-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-36-7 złprosty20 min min.średnia

Składniki:

1-2 pory,
łyżka masła/margaryny,
2 piersi z kurczaka

Jak przyrządzić:

Rozgrzać na patelni masło/margarynę i usmażyć pora (ok. 10 min.). Następnie zdjąć pora i usmażyć kurczaka. Kiedy kurczak będzie gotowy wrzucić przygotowanego wcześniej pora. Poddusić to razem chiwilkę (5 min.) i danie gotowe. Zalecam podawać z ryżem. Życzę smacznego :)

Potrzebne przybory:

Patelnia, talerze i widelce... a i zapomniałabym o garnku do ryżu/makaronu.

Jak podawać?

Polecam podawać z ryżem ale zapewne z makaronem też będzie pyszne.
Pięknie się ubrać i podawać z uśmiechem.

Uwagi:

Ilość pora wedle uznania.

Czas przygotowania:

Jeśli potrawa będzie z ryżem, w międzyczasie można już gotować ryz.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.06.2005 konczita

hejze, a moze by jeszcze to przyprawic zola pieprzem i ziolami ;)

Zgłoś 19.09.2005 dido

oczywiście że należy przyprawić ale to również wedle uznania

Zgłoś 21.08.2006 Młody

Zgłoś 26.03.2007 dido

No ale chyba nielot jak i twórca komentarza...