Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak KFC prawie oryginal

Tekst i foto mwalczak2 01-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
412 złprosty60 min.wysoka

Składniki:


skrzydełka ok. 20 szt., przyprawy, tj: papryka,chili w proszku, papryka slodka, mąka, bułka tarta, woda, sól, ok. 1 litr oleju, najlepiej dobrego, np. kujawski.

Jak przyrządzić:

Skrzydelka myjemy, solimy, dodajemy przyprawy w zaleznosci od upodoban (wazne, zeby nie sypac przypraw w panierke, poniewaz sie pali w oleju). Wstawiamy do lodowki na okolo 30 min. Po wyjeciu z lodowki przechodzimy do panierowania. Przygotowujemy make z bulka tarta pol na pol, obok garnek z zimna woda. Skrzydelka obtaczamy w mace z bulka tarta, nastepnie zanurzamy w wodzie, jeszcze raz panierka jak wyżej i wprost do oleju o min. temperaturze 180 stopni (głeboki tłuszcz).

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Panierka moze zawierac wieksza ilosc bulki, dzieki czemu kurczak uzyska bardziej zlocisty kolor.
Mozna odciac bezmiesne koncowki skrzydelek i rozdzielic je na pol, jak w KFC :-)

Czas przygotowania:


30 min. przygotowanie, 30 min. smażenie
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.09.2010 co???

Wiecie, co??? po przeczytaniu waszych opinii, teorii juz wcale nie wiem co jest lepsze a co gorsze , kazdy sie przchwala i nie pisze konkretnie, i smieszy mnie te cale gotowanie kfc?

jes... Pokaż więcej

Wiecie, co??? po przeczytaniu waszych opinii, teorii juz wcale nie wiem co jest lepsze a co gorsze , kazdy sie przchwala i nie pisze konkretnie, i smieszy mnie te cale gotowanie kfc?

jesli ktos nie wie niech nie zabiera glosu i tyle,

Zgłoś 24.01.2010 Kuc

Próbowałem bbpanierki i jest super! Konsystencja dokładnie jak w KFC.

Trzeba tylko ją doprawić ziołami i ostrą papryką.

Zgłoś 02.02.2011 ja

mam takie przepisy w pdf zapraszam chetnych

Zgłoś 19.02.2006 iwka

Hmm Zrobiłam sobie ten specjał. Tylko,że smażyłam na starym oleju i panierka taka twardo-chrupiąca wyszła ;) Ale ogólnie pyśne:D

Zgłoś 03.11.2005 mwalczak2

zapomniałem dodać że kurczak nigdy nie wyjdzie taki jak w KFC

ponieważ mają specjalne piece ciśnieniowe także jest nie do podrobienia :(

Zgłoś 03.11.2005 Sandra

Rewelacja, mniam mniam, pyszota!!! Chrupiące, pachnące.... Naprawde prawie jak z KFC!!! Cała rodzina się zachwycała i podziwiała. Rozdawałam przepis, polecam.

Zgłoś 04.11.2005 Pablo_24

Próbowałem i musze przyznać że sie nie zawiodłem próbowałem już

wielu przepisów ale ten jest naprawde super chrupiący smaczny kurczaczek ciekawe czy wyszło by też z udkami............?Pokaż więcej

Próbowałem i musze przyznać że sie nie zawiodłem próbowałem już

wielu przepisów ale ten jest naprawde super chrupiący smaczny kurczaczek ciekawe czy wyszło by też z udkami............?

Zgłoś 05.11.2005 lalapupu

wyobrazam sobie, ze to musi byc pyszen, tylko potem ten smrod w domu po smazeniu ...

Zgłoś 06.11.2005 mwalczak2

Możesz spróbować smażyć jak Makłowicz- na świeżym powietrzu, a tak na poważnie jak nie przypalisz panierki nie ma prawa śmierdzieć .

Zgłoś 09.11.2005 AT

Filet z piersi kurczaka zrobiony według tego przepisu smakuje rewelacyjnie.Naprawdę polecam!!!

Zgłoś 13.11.2005 aga

ale jak to smazyc moze byc we frytkownicy???

Zgłoś 13.11.2005 mwalczak2

oczywiscie frytkownica wskazana jak najbardziej poprosu kurczak musi byc caly zanurzony w oleju

Zgłoś 03.12.2005 Martana

MWALCZAKU2 - przepis jest znakomity ale jako madrala, ktora zawsze ma ostatnie slowo - doradzam - w kwestii smazenia najlepszy jest specjalny tluszcz do uzywania we frytkownicy> w garnku tez ... Pokaż więcej

MWALCZAKU2 - przepis jest znakomity ale jako madrala, ktora zawsze ma ostatnie slowo - doradzam - w kwestii smazenia najlepszy jest specjalny tluszcz do uzywania we frytkownicy> w garnku tez sie sprawdza, poza tym jakby tak troche granulowanego czosneczku dorzucic... Pozdrawiam

Zgłoś 04.12.2005 mondo45

MWALCZAK2- Rodzajem pieca wysokociśnieniowego jest popularny szybkowar. Proszę Cię sprawdź.

Zgłoś 27.12.2005 lijo

wlasnie ide sie zabrac do tych kfc skrzydelek.lepiej zeby byly dobre bo moj misiu bedzie mnie mniej kochal.

Zgłoś 03.01.2006 rena

mimo tego ze jeszcze nie robilam tych skrzydelek mysle ze to dobry przepis.w najbliższym czasie zrobie skrzydekla kfc.

Zgłoś 07.01.2006 jfk

lepiej wychodzi jesli zamiast bulki tartej doda sie pogniecionych platkow kukurydzianych (np Cornflakes)

Zgłoś 10.01.2006 mwalczak2

do "jfk"

sam jestes cornflakes

Zgłoś 11.01.2006 Sabina

Super skrzydełka i nóżki ale najlepiej niech poleży w marnacie 12 h z sosem sojowym to skruszeje ale rewelacja nawet uważam że lepszy niż w kfc

Zgłoś 14.01.2006 lili

Panie Mwalczak2 widze, że poświęca Pan tej stronie wiele uwagi... Zaufam i zrobie... Radze trzymać kciuki :-)

Zgłoś 20.01.2006 Bronek

przepis bardzo dobry,tylko 30min na marynowanie to za malo,mysle ze min.6h zeby kurczak przeszedl aromatem przypraw.

Zgłoś 24.01.2006 Agusia

Bardzo pyszne i chrupiące. Rodzinka zaakceptowała i zajadała się bardzo:-)

Zgłoś 14.03.2006 Marcia

bardzo, bardzo pyszny. Panierka wygladem i smakowo praktycznie nie odbiega od tej z kfc. Do tego polecam frytki, surowke coleslaw, lub ostry sos chilli. Naprawde POLECAM

Zgłoś 20.06.2006 cichociemny

prawie jak skrzydełka z kfc - prawie robi wielka różnicę - zbyt prosty by byl prawdziwy

Zgłoś 07.07.2006 MAJOR

Wreszcie dobry przepis, dobrze, że napisałeś w tytule "prawie jak oryginalny". Nie jest taki jak z KFC ale Nie oznacza to, że gorszy. Smakuje świerzo, jest COOL

Zgłoś 20.07.2006 rozbawiona

ów link powędrował do wielu osób i niejedna umarła prawie ze śmiechu :))) to strona z przepisami czy kuchenne przepchyanki?? ssij jajo bananie?? hah dobrze ze pozostajemy w tematyce kulinarnej
<... Pokaż więcej

ów link powędrował do wielu osób i niejedna umarła prawie ze śmiechu :))) to strona z przepisami czy kuchenne przepchyanki?? ssij jajo bananie?? hah dobrze ze pozostajemy w tematyce kulinarnej

zycze wiecej tolerancji :)

Zgłoś 28.07.2006 Howard

Super przepis. Gorąco polecam! :)

Zgłoś 28.07.2006 mariusz

czy zna ktoś dobry przepis na smażenie udek?? kurcze: ) nigdy mi nie wychodzi, zazwyczaj mięso jest twarde. Chciałem zabłysnąć przed żonką : ))) wiem ,że nie jest to szczyt kulinarnej pracy ale ... Pokaż więcej

czy zna ktoś dobry przepis na smażenie udek?? kurcze: ) nigdy mi nie wychodzi, zazwyczaj mięso jest twarde. Chciałem zabłysnąć przed żonką : ))) wiem ,że nie jest to szczyt kulinarnej pracy ale od czegoś trzeba zacząć.

Zgłoś 08.08.2006 Jan Pasiryj

Dobra metoda, ale warto ten przepis doszlifować:

1. śmigła powinny się marynować minimum dobę - w przeciwnym wypadku panierka wyjdzie ok, ale mięso jest twarde i nie odchodzi od kostek ta... Pokaż więcej

Dobra metoda, ale warto ten przepis doszlifować:

1. śmigła powinny się marynować minimum dobę - w przeciwnym wypadku panierka wyjdzie ok, ale mięso jest twarde i nie odchodzi od kostek tak jak trzeba.

2.zdejmujemy skórę

3. po usmażeniu śmigła przyrywamy szczelnie na 10 minut - panierka będzie miękka - bo prosto z oleju to można nią wbijać gwoździe

4. więcej bułki!!!!! niż mąki /tak 3/1/

Zgłoś 12.08.2006 mwalczak2

musze sprobowac

Zgłoś 22.08.2006 Pawlak

MNIAM,mniam!Pyszności,genialny kurczaczek

Zgłoś 25.08.2006 minisia

Przepis na prawdziwa panierke KFC jest tajemnica, i nikt nie zna prawdziwego przepiu, do panierki 'tradycyjnej' KFC jest dodane ok. 12 przypraw i zioł. Ale ten przepis tez niezly-polec... Pokaż więcej

Przepis na prawdziwa panierke KFC jest tajemnica, i nikt nie zna prawdziwego przepiu, do panierki 'tradycyjnej' KFC jest dodane ok. 12 przypraw i zioł. Ale ten przepis tez niezly-polecam:)

Zgłoś 23.02.2007 romian

Zrobiłem i jest PYSZNE. ŻONKA zachwycona i teraz muszę jej gotować....ale ja to lubię i polecam...aha nie oszczędzajcie na przyprawach i bułce tartej

Zgłoś 12.11.2006 novak

a ja zrobie to z filetem z piersi, a co ! nawet jak nie wyjdzie panierka to sam kurczak będzie pyszny bo mysle, że dobrze doprawiłem :>

Zgłoś 01.11.2008

mniam polecam,naprawdę bardzo dobre :D

Zgłoś 05.12.2006 ennigma

panierka inna niz w KFC ale rowniez bardzo smaczna.

zarowno mi jak i moim corkom bardzo skrzydelka smakowaly i nawet kolega akurat przyjechal i rowniez bardzo mu samakowalo

polecam... Pokaż więcej

panierka inna niz w KFC ale rowniez bardzo smaczna.

zarowno mi jak i moim corkom bardzo skrzydelka smakowaly i nawet kolega akurat przyjechal i rowniez bardzo mu samakowalo

polecam wszystkim ten przepis

Zgłoś 17.12.2006 Zbigniew

Ja tam polecam kanapke z pasztetem! ale tak na powaznie to wlasnie probuje z udkami!!

Zgłoś 18.12.2006 karo

co to za przyprawa fj??

Zgłoś 18.12.2006 wtajemniczona

"Przepis na prawdziwa panierke KFC jest tajemnica, i nikt nie zna prawdziwego przepiu, do panierki 'tradycyjnej' KFC jest dodane ok. 12 przypraw i zioł" taki teks padł w kome... Pokaż więcej

"Przepis na prawdziwa panierke KFC jest tajemnica, i nikt nie zna prawdziwego przepiu, do panierki 'tradycyjnej' KFC jest dodane ok. 12 przypraw i zioł" taki teks padł w komentarzach.

niestety się z tym nie zgodzę bo miałam znajomego który był szefem kuchni i "sprzedawał" ten przepisik bo znał go bardzo dobrze. ja akurat nie "kupiłam" go od niego ale wiem że na pewno nie było tam ziół była mąka woda i jeszcze coś więc nie pisz że to jest COŚ SUPER TAJNEGO I Z MNÓSTWEM PRZYPRAW BO TAK NIE JEST. wiele razy jedłam kurczaka z jego przepisu i był dosłownie IDENTYCZNY

Zgłoś 21.01.2007 wojtas K2

polecam

Zgłoś 15.02.2010 ja

własnie sie nimi zajadam i sa pyszne!

Zgłoś 24.03.2007 WaLi

No właśnie rzecz biorąc przepis jest podobny jak naprawde w KFC pracuje tam od dawna i roznie sie tylko tym ze nie ma tu opisanych kilku przypraw ale z nimi nie ma problemu (bazylia, tymianek ro... Pokaż więcej

No właśnie rzecz biorąc przepis jest podobny jak naprawde w KFC pracuje tam od dawna i roznie sie tylko tym ze nie ma tu opisanych kilku przypraw ale z nimi nie ma problemu (bazylia, tymianek rozmaryn) no i zdecydowanie płatki sniadaniowe mielone na dwie warstwy... jedną garść mielimy na małe kawałeczki a drugą mozna rozgnieśc w ręku zeby te kawalki byly troszeczke wieksze...pierw oczywiscie moczymy w tych wiekszych;) Nic wiecej nie powiem ;) SMACZNEGO :)

Zgłoś 29.04.2007 Karolajna

kurczak przygotowany według tego przepisu smakuje cudownie! ja co prawda do marynowanie użyłam gotowej mieszanki do kurczaka złocistego kamisu, ale był pyszny. pierś z kury pociełam na mniejszze... Pokaż więcej

kurczak przygotowany według tego przepisu smakuje cudownie! ja co prawda do marynowanie użyłam gotowej mieszanki do kurczaka złocistego kamisu, ale był pyszny. pierś z kury pociełam na mniejszze kawałki i smażyłam we frytkownicy- wygląda i smakuje extra!

Zgłoś 02.05.2007 ktos

1. zamiast platkow kukurydzianych platki ziemniaczane !!!

2. ktos tu powiedzial sos sojowy no wlasnie ;)

3. 12 przypraw ? co ? bzdura :P

4. smacznego

Zgłoś 04.05.2007 M&amp;M&#039;s

Witam. Ja narazie nie biorę się do robienia, ale mam nadzieję, że skrzydełka z owego przepisu są pyszne. Chciałabym wiedzieć tylko, czy są powalająco smaczne:D czy też takie sobie, da sie zjeść ... Pokaż więcej

Witam. Ja narazie nie biorę się do robienia, ale mam nadzieję, że skrzydełka z owego przepisu są pyszne. Chciałabym wiedzieć tylko, czy są powalająco smaczne:D czy też takie sobie, da sie zjeść :) Proszę o info, a może ktoś posiada przepis na jeszcze bardziej podobne do orginalnych skrzydeł KFC...? ;]

Zgłoś 04.05.2007 Andgei

Ja chce przepis na prawie że identyczne jak w kfc skrzydełka!! Prosze pisać!!!

Zgłoś 13.05.2007 Marek

"Skrzydelka obtaczamy w mace z bulka tarta, nastepnie zanurzamy w wodzie, jeszcze raz panierka jak wyżej i wprost do oleju o min. temperaturze 180 stopni (głeboki tłuszcz)."

Nie... Pokaż więcej

"Skrzydelka obtaczamy w mace z bulka tarta, nastepnie zanurzamy w wodzie, jeszcze raz panierka jak wyżej i wprost do oleju o min. temperaturze 180 stopni (głeboki tłuszcz)."

Nie rozumiem :/ Nalozyc panierke, spłukac ja w wodzie i nalozyc jeszcze raz? Po co cos takiego?

Zgłoś 17.05.2007 mwalczak2

NIE KOLEGO POPROSTU ROBISZ PODWOJNA WARSTWE NIE SPLUKUJESZ TYLKO ZAMACZASZ ZEBY PANIERKA BYLA GRUBSZA

POZDRO

Zgłoś 15.01.2012 Panierka KFC oryginał:

http://youtu.be/Taw_ND7aMOg

...nie ma za co :)

Zgłoś 26.05.2007 Asia

a pałki kurczaka? boje sie, że sie nie dosmażą, bo jednak mają więcej mięsa od skrzydełek :( proszę o radę...

Zgłoś 22.06.2007 B

Dlaczego nikt nie wspomniał o jajku, ja robię tak jak jest tu napisane ale zamiast wody używam jajka, w którym też mięsko leżało jakiś czas z przyprawami.

Zgłoś 26.06.2007 frt

pracuje w kfc zapewniam was w skrzydelkach nie ma zadnego bawienia sie w bulki tarte :] a piece cisnieniowe nie sa uzywane do tego typu kurczaka

Zgłoś 26.06.2007 frt

jednak nie moge powiedziec dokladnie co i jak poniewaz obowiazuje mnie tajemnica zawodowa

Zgłoś 29.06.2007 tajemnica zawodowa

no masz racje kolego jest jedno kfc i ty podales swoje wyczerpujace dane, a kolo nich jest twoje zdjecie. przestan pieprzyc o jakiejs tajemnicy zawodowej bo to jest smieszne i z tego co widze to... Pokaż więcej

no masz racje kolego jest jedno kfc i ty podales swoje wyczerpujace dane, a kolo nich jest twoje zdjecie. przestan pieprzyc o jakiejs tajemnicy zawodowej bo to jest smieszne i z tego co widze to sa amatorskie przepisy a nie twoja zyciowa pasja KFC, nie moge bo tajemnica zawodowa buahahahaha

ciekawe co trzeba by bylo zrobic zeby to od ciebie wyciagnac chyba cie na tortury jakies zawlec rozj***bales mnie

Zgłoś 29.06.2007 tajemnica zawodowa

buahahahahahahahahaha o jezu...............................

Zgłoś 28.09.2007 bezunia

hmmmm.. komentarze widze dobre ale to chyba nie jest przepis na ta chrrrrrrrrupiaca paniereczke co? z tego co widze to nie ma za bardzo co tu chrupac a mi wlasnie o taka paniereczke chodzi i nie... Pokaż więcej

hmmmm.. komentarze widze dobre ale to chyba nie jest przepis na ta chrrrrrrrrupiaca paniereczke co? z tego co widze to nie ma za bardzo co tu chrupac a mi wlasnie o taka paniereczke chodzi i nie wiem czy skorzystac z tego.. chyba ze bym moze dodala platkow kukurydzianych.. jak myslicie?

Zgłoś 01.01.2011

h

Zgłoś 07.01.2009 gabi

Ja wykorzystałam przepis do piersi z kurczaka i wyszło rewelacyjnie!:) Polecam!

Zgłoś 27.10.2007 Ewa

No po prostu paluszki lizać, przepis fantastyczny. Wszyscy zajadali sie ze smakiem, trzeba było robić kilka potrojnie. co prawda potem dodałam pokruszone płatki kukurydziane i tez rewelacja. Ba... Pokaż więcej

No po prostu paluszki lizać, przepis fantastyczny. Wszyscy zajadali sie ze smakiem, trzeba było robić kilka potrojnie. co prawda potem dodałam pokruszone płatki kukurydziane i tez rewelacja. Bardziej złociste i chrupkie.

POLECAM WSZYSTKIM NAPRAWDĘ WARTO :)

Zgłoś 08.12.2008 Kasia

haha...pyszne:)) Ale zamiast w wodzie moczyłam w mleku...POLECAM

Zgłoś 14.01.2009 artas

o fuj prawie się otrułem

Zgłoś 14.01.2009 artas

o fuj prawie się otrułem

Zgłoś 09.11.2007 DARIA

Zgłoś 09.11.2007 DARIA

JESTEM NAPRAWDE MILE ZASKOCZONA MOJ CHLOPAK LUBI TEGO TYPU JEDZENIE OSTATNIE 7 LAT SPEDZIL W USA I UZNAL ZE WCALE NIE ODBIEGA OD ORGINALU

Zgłoś 25.11.2008 Dziechciarki

Zaje*** :) Polecamy !

Zgłoś 20.11.2007 skipii

siema ..a wiec tak zrobilem i co? i wyszło oki ale dlaczego nic nie mówiłes o papryce w proszku do smaku dlatego czegoś mi tu brakowało ale ogolnie to daje ci 90%...po znajomosci heehheehe...i ... Pokaż więcej

siema ..a wiec tak zrobilem i co? i wyszło oki ale dlaczego nic nie mówiłes o papryce w proszku do smaku dlatego czegoś mi tu brakowało ale ogolnie to daje ci 90%...po znajomosci heehheehe...i prosze nic nie wspominac na temat wody juz....grrrrr...

Zgłoś 14.11.2008 burza

Wczoraj zrobiłam i wyszły bardzo smaczne:):)

Zgłoś 22.11.2007 anik

-bzdury piszesz,nikt nie za przepisu na mieszankę 11 ziół.To jest tajemnica,te zioła do każdej restauracji przychodzą w paczkach i na opakowaniu nie ma napisanego składu.Zanim zaczniesz coś pisa... Pokaż więcej

-bzdury piszesz,nikt nie za przepisu na mieszankę 11 ziół.To jest tajemnica,te zioła do każdej restauracji przychodzą w paczkach i na opakowaniu nie ma napisanego składu.Zanim zaczniesz coś pisac to sie zastanów czy jesteś pewna.Wiem bo pracuje tam już przeszło 6 lat.

Zgłoś 09.12.2007 seba7605

zabieram sie do roboty mam nadzieje ze bedzie pysznie

Zgłoś 11.11.2008 tato

ja nie wymagam wiele ,ale moglby ktoś napisać co pracuje w kfc i podać tylko skład mieszanki na kurczaka pikantnego chodzi mi o panierke zioła sam dopasuje i jak sie je tam smazy może najpierw t... Pokaż więcej

ja nie wymagam wiele ,ale moglby ktoś napisać co pracuje w kfc i podać tylko skład mieszanki na kurczaka pikantnego chodzi mi o panierke zioła sam dopasuje i jak sie je tam smazy może najpierw trzeba je troche pogotować

Zgłoś 11.11.2008 tata

ja nie wymagam wiele ,ale moglby ktoś napisać co pracuje w kfc i podać tylko skład mieszanki na kurczaka pikantnego chodzi mi o panierke zioła sam dopasuje i jak sie je tam smazy może najpierw t... Pokaż więcej

ja nie wymagam wiele ,ale moglby ktoś napisać co pracuje w kfc i podać tylko skład mieszanki na kurczaka pikantnego chodzi mi o panierke zioła sam dopasuje i jak sie je tam smazy może najpierw trzeba je troche pogotować

Zgłoś 01.04.2008 justi28

kurczaczek super!!

zrobiłam skrzydełka i filety pokrojone na mniejsze kawałki-skrzydełka lepsze. Do przypraw dodałam curry i dzień wcześniej

natarłam solą zmiękczającą. Mięsko s... Pokaż więcej

kurczaczek super!!

zrobiłam skrzydełka i filety pokrojone na mniejsze kawałki-skrzydełka lepsze. Do przypraw dodałam curry i dzień wcześniej

natarłam solą zmiękczającą. Mięsko super przeszło przyprawami, było soczyste i aromatyczne.

Polecam.

Zgłoś 19.09.2008 elo

pewnie dobre żarcie :)))

Zgłoś 22.05.2008 Zbychu

no ciekawy przepis, postanowiłem sprawdzić na udkach i powiedzmy że się udało, udka napewno lepiej smakowaly niz podpieczone na patelce co zwykle robiłem na szybko, co prawda nie wyszly mi tak j... Pokaż więcej

no ciekawy przepis, postanowiłem sprawdzić na udkach i powiedzmy że się udało, udka napewno lepiej smakowaly niz podpieczone na patelce co zwykle robiłem na szybko, co prawda nie wyszly mi tak jak powinny bo panierka w niektorych miejscach odeszla (udka bez skory wczesniej gotowane 30 minut, proporcja 2:1 bulka:mąka, woda 2 warstwy) błędem pewnie było posmarowanie udek olejem z przyprawami przed panierką ... OGÓLNIE polecam poeksperymentować ...np zamiast wody jajko, poporcje 3:1, zamiast bułki płatki itd następnym razem sam poeksperymentuje i napisze Pozdro ;-)))

Zgłoś 16.06.2008 asdas

zamiast wody powinno byc jajko w proszku zioła oregano bazylia papryka ostra i słotka to jest sekret z KFC nie 11 - 12 ziuł tylko te

Zgłoś 14.12.2010 kucharz Daniel

Od 10 lat pracuje jako kucharz co prawda nie w KFC ale obilo mi sie kiedys o uszy ze do panierki kurczaka uzywaja maczki kukurydzianej.Z ta bulka tarta to bym sie tak nie rozpedzal poniewaz w t... Pokaż więcej

Od 10 lat pracuje jako kucharz co prawda nie w KFC ale obilo mi sie kiedys o uszy ze do panierki kurczaka uzywaja maczki kukurydzianej.Z ta bulka tarta to bym sie tak nie rozpedzal poniewaz w temperaturze 180 stopni na czym by ona nie byla to musi sie spalic,no chyba ze kurczaka smazy sie minute(nierealne)

Zgłoś 23.02.2011 kulka

z czym to podawac??? ziemniaki

??

Zgłoś 04.10.2008 jaro

wszystko jest ok. robiłem udka do tego przepisu wyszły znakomite i bardzo smaczne , tylko czas samego smażenia był podany zbyt dlugi wystarcz spokojnie 20 minut, i wyjdą bardzo podobne do kfc.Pokaż więcej

wszystko jest ok. robiłem udka do tego przepisu wyszły znakomite i bardzo smaczne , tylko czas samego smażenia był podany zbyt dlugi wystarcz spokojnie 20 minut, i wyjdą bardzo podobne do kfc.

Zgłoś 05.09.2008 ja

z tego co wiem, kfc nie bawi się w żane bułki tarte...poprostu przyprawy, woda i zwykła mąka....to by było na tyle

Zgłoś 16.09.2008 Karolina

przepis zajebiaszczy:):) wychodzą prawie jak w KFC:) a zwłaszcza jak się do mąki doda pikantną bułkę z Prymata:) POLecam:):):)

Zgłoś 21.01.2009 karolajna

Mnie bardzo smakuja te kurczaki.Zawsze zastanwiałam sie jak je przyrzadzac.Ale narazie kupuje Bsmaty z kawałkami kurczaka sa tanie bo niecałe 5 zł .

www.bsmart.kfc.pl

Zgłoś 19.05.2009

a jaka mąka ?? przenna czy ziemniaczana??

Zgłoś 15.06.2009 Jean-Poul

W kwestii tajemniczego składu ziół

KFC Spice Mix

1/2 teaspoon salt

1/2 teaspoon pepper

1/2 teaspoon lemon pepper

1/4 teaspoon thyme

1/4 teaspoon paprika... Pokaż więcej

W kwestii tajemniczego składu ziół

KFC Spice Mix

1/2 teaspoon salt

1/2 teaspoon pepper

1/2 teaspoon lemon pepper

1/4 teaspoon thyme

1/4 teaspoon paprika

1/8 teaspoon garlic powder

1/8 teaspoon MSG

Zgłoś 15.06.2009 Jean-Poul

KFC Wings

6-8 cups shortening

20 chicken wing pieces

1 egg, beaten

1 cup milk

2 cups all-purpose flour

2 1/2 teaspoons salt

3/4 teaspoon pepper
<... Pokaż więcej

KFC Wings

6-8 cups shortening

20 chicken wing pieces

1 egg, beaten

1 cup milk

2 cups all-purpose flour

2 1/2 teaspoons salt

3/4 teaspoon pepper

3/4 teaspoon MSG

1/8 teaspoon Paprika

1/8 teaspoon Garlic Powder

Zgłoś 17.11.2010 sewo

jakie przyprawy dodac? ?

Zgłoś 19.11.2009 LOLIK

Zgłoś 04.02.2010 Alina

Bulma musisz zrobić to dla swojego brata!! naprawde polecam!

Zgłoś 26.09.2009 Marcia

czy te skrzydelka maja byc bez skory czy jak ?

bo to chyba nikomu nie bedzie sie chcialo jesc upieczonych pysznych kurczaczkow . ale sciagac skorke i zarazem panierke . :( prosze pomozcie... Pokaż więcej

czy te skrzydelka maja byc bez skory czy jak ?

bo to chyba nikomu nie bedzie sie chcialo jesc upieczonych pysznych kurczaczkow . ale sciagac skorke i zarazem panierke . :( prosze pomozcie . :D :) ;]] pozdrawiam . :]]

Zgłoś 26.09.2009 poziomeczka

kurczak bedzie jeszcze lepszy jak przed calym przygotowaniem ugotujesz go na pol miekko.jak dodasz do garnka z wodą troszke mleka to bedzie bardzo soczysty po usmazeniu..polecam..rewelacja

Zgłoś 21.03.2010 Kerio

W sprawie skladu podanego po angielsku: co to jest 'MSG'?

Zgłoś 30.05.2009 damianek

Piersi z kurczaka i skrzydełka sa pyszne , Naprawde Polecam ten przepis.

Prawie jak z KFC :)

Zgłoś 23.05.2009 martycha

a probowal ktos robic to w szybkowarze? jak wyszlo?

Zgłoś 09.02.2010 Zenobi

Ja robie wg tego przepisu

http://cooks.pl/przepis_kornel_kurczak_w_panierce2

i kurczaczek jest przepyszny

Zgłoś 10.08.2009 kfc byly pracownik

gowno prawda.

to do tych co to niby znaja ten przepis.

hahaha

Zgłoś 30.12.2009 dmisha94

Naprawdę z płatkami są też dobre! np. cornflaces (nie wiem jak to się tam pisze) są wtedy jak ta panierka "ostra" z KFC xd

Zgłoś 21.01.2010 Jar_Szy

Spróbujcie panierki gotowej AMERIKAN CRISPY CHICKEN

Zgłoś 07.03.2010 kasia

wlasnie zaczelam robic:)mam nadzieje,ze wyjdzie pycha:)))

Zgłoś 17.03.2010 ANITA

CHCIAŁAM SIE SPYTAC CZY PANIERKA NIE SPŁYNIE JAK DODA SIE JA DO WODY

Zgłoś 15.08.2011 andrzej

wszyscy bzdury pleciecie !!! najważniejsze

1. kurczak to nie kurczak , tylko ptaki specjalnie chowane na potrzeby kfc ptaki to zwykłe papugi z wyspy Bora Bora

2. Panierka to spec... Pokaż więcej

wszyscy bzdury pleciecie !!! najważniejsze

1. kurczak to nie kurczak , tylko ptaki specjalnie chowane na potrzeby kfc ptaki to zwykłe papugi z wyspy Bora Bora

2. Panierka to specjalne glony morskie , trawy morskie wyławiane na Grenlandii , suszone na słońcu brazylijskim , koniecznie na południowo wschodnim zboczu , a następnie mielone , mielone nie byle gdzie bo w Turcji w żarnach z II w pnj.

3. kolejna trzecia tajemnica ! przed panierowaniem musi koniecznie musi je wymemłać najpierw pomiędzy udami a potem w ustach stara bezzębna indianka , ze szczepu Bosych Stóp ( obecnie jest tylko jedna indianka która to wszystko robi no i niestety ma już 98 lat !!!

najważniejsze z tego wszystkiego jest mielenie kurczaka w ustach indianki ! dlatego że po wcześniej żutym tytoniu i liści coki tam gdzie kiedyś miała zęby powstaje alkohol wysokoprocętowy ! i to właśnie jest ta owa tajemnica owego pułkownika który to zatrudnił ową indiankę .

Zgłoś 30.03.2010 dorofina

Uczestniczyłam w spisie inwentaryzacyjnym KFC w całym kraju, uwierzcie, nie chcielibyście zjesc juz w zyciu ani jednego kawałka od nich jakbyscie zobaczyli te sine, śierdzące kurczaczki;) Fakt... Pokaż więcej

Uczestniczyłam w spisie inwentaryzacyjnym KFC w całym kraju, uwierzcie, nie chcielibyście zjesc juz w zyciu ani jednego kawałka od nich jakbyscie zobaczyli te sine, śierdzące kurczaczki;) Faktycznie kurczaki miękną w zalewie, marynacie wg receptury, ktorej nazwy nie chcieli podac, ale przychodzi w workach z USA. Ta marynata m.inn. pozbawia zasinienia kurczaki. No i tego smrodu nieziemskiego co go na sali nie czuc. Potem te kawałki kurczaka faktycznie wrzuca sie do maki na takich jakby sitach, potem do wody, gdzie juz pływają żóte farfocle i znow do mąki. Ja robie tak: skrzydła po podzieleniu zanurzam na m.w. 2 h w wodzie z solą , potem posypuje curry, chilli, pieprzem, czosnkiem granulowanym i do lodowki do jutra. Potem woda lub jajka rozbełtane z mlekiem i panierka sypka: 1 część mąki, 2 częsci bułki i 3 częsci pokruszonych, drobno!! płatków. Im więcej jest mąki tym panierka jest twardsza. Kolega z KFC faktycznie przesadza z tą tajemnicą zawodowa, premii na pewno nie dostanie za milczenie a ilu osobom by przyjemnosc zrobił;)