Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak po hindusku

Tekst i foto kamalena 01-08-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-prosty30 min.-

Składniki:

2 piersi z kurczaka, puszka pomidorów, 2 łyżeczki przyprawy garam masala, mała papryczka chilli lub przyprawa chilli, jogurt naturalny (różne proporcje w zależności od pożądanej pikantności potrawy), 2 łyżki stołowe marmolady z mango, sól, pieprz, cebula, czosnek.

Jak przyrządzić:

Kroimy kurczaka w kosteczkę, miksujemy razem pozostałe wszystkie składniki, gotujemy powstały sos, gdy będzie wrzący, dodajemy pierś z kurczaka.
Gotujemy 20-30 minut lub do czasu gdy kurczak będzie ugotowany.

Jak podawać?

Serwujemy z ryżem lub z chlebkiem nan (należy go nasmarować masłem i umieścić w piekarniku na ok 5 minut).

Uwagi:

w tej potrawie można wiele zmienić. Wystarczy w innych proporcjach doprawić sos, w wersji wegetariańskiej dodać mieszankę warzywną zamiast kurczaka (kalafior, ziemniaki, marchewka itp.) lub dodać przyprawy curry.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.