Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak po wietnamsku

Tekst i foto szybki 05-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? zł-60 min.?

Składniki:

4 średniej wielkości udka z kurczaka,
4 ząbki czosnku,
2 cebule,
20 g świeżego imbiru,
1 łyżeczka curry w proszku,
sos satay do grilla słodko-pikantny.

Jak przyrządzić:

Udka kurczaka umyć i lekko ponacinać.
Drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i imbirem natrzeć kurczaka. Dodać pozostałe przyprawy oraz sos satay do grilla słodko-pikantny. Kurczaka wraz z przyprawami ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w gorącym piekarniku ok. 1 godz.
Upieczonego kurczaka podawać z sałatą i sosem ostrygowym.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Z ryżem oraz sosem ostro-słodkim.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.12.2006 koles

kurczak po wietnamsku to pisklak na dzien przed wykluciem wyjety z jaja i upieczony na oleju kwiatowym PYCHA