Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak w marchwkach

Tekst i foto wisienka 23-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-37-10 złprosty30 min.niska

Składniki:

pierś kurczka, świeże lub mrożone marchewki, przyprawy, pietruszka do dekoracji

Jak przyrządzić:

Pierś kroimy na kawałki i gotujemy na parze, przyprawiając odrobiną soli, pieprzu i sosu sojowego (można też dodać bazylię). W garnuszku gotujemy marchewke (w niewielkiej ilości wody). Gdy marchewka już zmięknie, zagęszczamy wodę na lekki sos (mąką lub lekką śmietanką) i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Wykładamy kawałki kurczaka na talerz, polewamy sosem i dodajemy marchewki i dekorujemy pietruszką.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Z ryżem.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.