Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak w musztardzie Dijon

Tekst i foto Slawoy 27-06-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6? złprostyok. 40 min.?

Składniki:

6 piersi z kurczaka bez skóry kości,
3 łyżki masła,
180 ml majonezu,
3 łyżki musztardy dijon,
25g sera parmezan 35g,
przyprawionej tartej bułki.

Jak przyrządzić:

Kurczaka umyć i wysuszyć. Masło rozgrzać, kurczaka smażyć, aż będzie dobrze upieczony w środku; czas smażenia zależy od grubości fileta. Ułożyć na blasze do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 200C. Majonez, musztardę i ser wymieszać, rozsmarować grubą warstwę po filetach. Posypać tartą bułką i piec przez 10 min, aż nabiorą złoto-brązowego koloru.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.10.2006 nika

robiłam cos podobnego z udek, tak samo musztade z majonezem mieszałam i posypywałam bułka tarta, było przepyszne!!!

Zgłoś 18.02.2008 inka

danie jest dobre,nie mialam bulki tartej to posypalam pokruszonymi czipsami ,tez ladnie sie zrumienilo