Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak w śmietanie

Tekst i foto karena 17-04-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 porcje16 złprosty50 min.?

Składniki:

- 4 piersi kurczaka,
- 1 zupa cebulowa w proszku (najlepsza z Knorra),
- 1 śmietana kremówka,
- 15 dag pieczarek.

Jak przyrządzić:

1. Piersi kurczaka opanierować w zupie cebulowej- przełożyć do naczynia żaroodpornego.
2. Pokroić pieczarki i ułożyć warstwę na mięsie.
3. Zalać wszystko śmietaną kremówką.
4. Pieczemy w piekarniku.

Potrzebne przybory:

Naczynie żaroodporne albo inne naczynie do zapiekania.

Jak podawać?

Dobrze smakuje z ziemniaczkami.

Uwagi:

Kurze piersi możemy zastąpić filetem z indyka.

Nie ma potrzeby użycia innych przypraw (soli, pieprzu itp.)

Czas przygotowania:

Przygotowanie potrawy zabiera ok 10 minut reszta to oczekiwanie a później to już tylko ....miam
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 23.04.2003 karena

Witam

Ja trzymam to w piekarniku ok 45 minut, sugeruję się również kolorem- złocisty.

Zapraszam do spróbowania.

Zgłoś 21.04.2003 kucharek szesc

a ile czasu trzeba w piekarniku to trzymac???? prosze o odpwiedz.. czy 40 minutwystarczy????????

Zgłoś 18.04.2003 bp

Jest to świetne danie i kazdy może je przyrządzić.

Zgłoś 14.07.2003 kucharek szesc

mhmm.. pyyyychotka :)) dzis wlasnie robie to drugi raz :)) smacznego wszystkim!! :)

Zgłoś 03.01.2004 RAFAŁ

POLECAM. SZYBKO, SMACZNIE !!!, NO I TANIO.

Zgłoś 12.05.2004 Ewka

Czy mięso panierujemy w zupie w proszku czy zupę tą rozpuszczamy w wodzie ?

Zgłoś 05.10.2006 dominika

jest pyszneeee!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 29.12.2006 rudolf

czy do panierowania również używa się grzanek z zupy?

Zgłoś 14.05.2007 spark

Zgłoś 14.05.2007 spark

czy naczynie zaroodporne wkladamy przykryte i jaka pojemnosc kremowki? dzieki za odpowiedz pozdro:)

Zgłoś 20.11.2008 laura

ponawiam pytanie juz jakies osoby. w jakim naczyniu to zrobic okdrytym czy przykrytym i zupke rozpuscic w wodzie czy normalnie tak piers obtoczyc w niej :> prosze szybko o odpowiedz i w jakie... Pokaż więcej

ponawiam pytanie juz jakies osoby. w jakim naczyniu to zrobic okdrytym czy przykrytym i zupke rozpuscic w wodzie czy normalnie tak piers obtoczyc w niej :> prosze szybko o odpowiedz i w jakiej tamp. piec:>???