Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Kurczak w warzywach

Tekst i foto Dorota 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?6 złprosty30 min.?

Składniki:

pół kurczaka, smalec, 4 marchewki, 2 pietruszki, jabłko, czosnek i sól

Jak przyrządzić:

Kurczaka natrzeć solą i posiekanym czosnkiem, włożyć do naczynia, najlepiej żaroodpornego posmarowanego smalcem i podpiec w piekarniku. W międzyczasie zetrzeć na tarce marchewki, pietruszki i jabłko, wymieszać i obłożyć nimi podpieczonego kurczaka. Podlać wodą i dusić do miękkości.

Jak podawać?

Potrawa świetnie smakuje zarówno z frytkami, ryżem, ziemniakami, jak i z chlebem.

Uwagi:

Życzę smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.