Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Kurczak w zalewie octowej

Tekst i foto Adaś&smak 28-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?15 złprosty30 min.?

Składniki:

Filet z kurczaka, włoszczyzna, ocet, cebula, czosnek, sos sojowy.

Jak przyrządzić:

Filet czyścimy i kroimy na kawałki.
Filet gotujemy w włoszczyźnie jak rosół, ale bez przesady, nie musi się rozgotować.
Z octu przygotowujemy zalewę.
Filet wyławiamy z bulionu, zalewamy zalewą i odstawiamy na minimum 1 dzień.

Potrzebne przybory:

garnek, nóż, naczynie do zalania

Jak podawać?

Podajemy z małą kropką sosu sojowego.

Uwagi:

Idealne jako zakąska po wódkę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.04.2008

Wszystko super tylko w jakich proporcjach ta zalewa Podając pierś wyjąć z zalewy