Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łazanki z białą kapustą

Tekst i foto Agata 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-47 złprosty70 min.?

Składniki:

1 główka białej kapusty,
1 lub 2 cebule,
ok. 200 g gotowych łazanek,
smalec lub olej,
sól, pieprz, cukier.

Jak przyrządzić:

Białą kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w półksiężyce. Do dużego rondla dać smalec lub olej i dodać cebulę, posolić, posłodzić i zeszklić. Dodać kapustę. Posolić, popieprzyć do smaku. Podlać nieco wodą. Dusić pod przykryciem, mieszając. W międzyczasie ugotować łazanki. Kiedy kapusta będzie już miękka, a woda wyparuje, dodać łazanki, mieszać, i lekko podsmażyć, ale tak by nie przypalić.

Jak podawać?

Podawać od razu na talerz, samo smakuje najlepiej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.07.2006 E

bardzo dobre

Zgłoś 18.12.2006

wole z kiszona kapusta i troche wiecej cebuli

Zgłoś 10.01.2007 Agta

z kiszoną kapustą to już nie są tradycyjne łazanki, ale i tak można, czemu nie

Zgłoś 10.01.2007 Agata

z kiszoną kapustą to już nie są tradycyjne łazanki, ale i tak można, czemu nie

Zgłoś 22.11.2007 Przyczep@

a ja robię inaczej..cebulę drobno pokrajaną podsmażam na oleju , dodaje kapuste na wpół ugotowaną , przyprawiam Wegeta i pieprzem-dusze , nastepnie dodaję makaron-łazanki ugotowanay al-dente..do... Pokaż więcej

a ja robię inaczej..cebulę drobno pokrajaną podsmażam na oleju , dodaje kapuste na wpół ugotowaną , przyprawiam Wegeta i pieprzem-dusze , nastepnie dodaję makaron-łazanki ugotowanay al-dente..doprawiam majerankiem i jeszcze krótko dusze pod przykryciem. wszystkim smakuje...polecam

Zgłoś 26.03.2008

a ja wole łazanki z kiszona kapusta i pieczarkami palce lizać

Zgłoś 25.07.2008 ewlin

Jeśli łazanki to tylko w takim wydaniu jaki podała pani Agata! pycha!

Zgłoś 26.05.2012

witajcie a ja robie z bialej i kiszonej kapusty do tego kielbasa pieczarki cebula i koncentrat pomidorowy pyszne ze palce lizac polecam;)