Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Łódki z ogórków

Tekst i foto Aniutka 18-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.srednia

Składniki:


dlugie ogorki, szynka konserwowa, zolty ser, majonez, szczypiorek, papryka czerwona

Jak przyrządzić:


Ilosc składników jest uzalezniona od liczby gosci - mniej wiecej 1 ogorek na 2 osoby. Ogorki obrac ze skorki, przekroic na 1/2 i wzdluz wydrazyc gniazda nasienne. Szynke i zolty ser pokroic w paseczki cieniutkie (ser moze byc starty na duzych oczkach), posiekac szczypiorek i wymieszac z majonezem; tak przygotowana salatka napelnic lodeczki ogorkow i udekorowac czerwona papryka.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


jako przystawke

Uwagi:


Do salatki nie daje sie ani soli ani pieprzu, gdyz jest ona wystarczajaco doprawiona przez szynke, ser i majonez.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.08.2005 ciekawy menel

Zrobilem lodke i chcialbym zrobic maszt. Jak to zrobic????

Zgłoś 01.09.2005 s

Proponuję wykałaczkę plus liść sałaty....i wprawne ręce:)