Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś Mniam Mniam

Tekst i foto grisia 03-05-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.niska

Składniki:

łosoś surowy, zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku, cytryna, sól, pieprz, jogurt naturalny, musztarda, chrzan.

Jak przyrządzić:

Zmieszać masło (w temp. pokojowej) z czosnkiem i ziołami. Łososia położyć na folii aluminiowej, oprószyć solą i pieprzem, nasmarować mieszanką maślaną i położyć na nim cytrynę w plasterkach. Zamknąć folię, włożyć do piekarnika i piec w ok. 200 st. 15-20 min.
Sos: wymieszać kubeczek jogurtu z łyżka musztardy i 2-4 łyżkami chrzanu. Doprawić wedle uznania.:)

Jak podawać?

Łosoś na ciepło.:) Sosik na zimno.:) Najlepiej podawać z każdą postacią ziemniaków.:)

Czas przygotowania:

Wszystko, wiadomo, zależy od wielkości łososia i rodzaju piekarnika.:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.05.2011 Kariorr

Heh, smieszne, ale z tym chrzanem naprawde smaczne :) Rewelacja!

Zgłoś 05.06.2012 Mariola1975

Ciekawy przepis ,ale łosoś pyszny(piękny kupiłam w Lidl mrożony) ,tylko u mnie z masłem czosnkowym ale spróbuję z chrzanem.

Zgłoś 02.02.2012 Krzysiek

ile tego masla potrzeba?