Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na ostro

Tekst i foto Hanna 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.niska

Składniki:

kawałki łososia,
kapusta pekińska,
przyprawy (sól i pieprz),
sos:
garść posiekanej kolendry
1 łyżka tabasco (może być jakiś inny pikantny sos),
3-5 łyżek oleju,
sok z 1-2 cytryn,
sól

Jak przyrządzić:

Kapustę siekam dość grubo i układam w parowarze, na niej układam łososia i przyprawiam. Gotuję, do czasu aż kapusta będzie chrupiąca, a ryba ugotowana. W czasie gdy łosoś się gotuje, robię sos, mieszając wszystkie składniki. Potem układam na talerzu kapustę i na niej rybę i całość polewam sosem.

Potrzebne przybory:

urządzenie do gotowania na parze

Jak podawać?

Polaną sosem.

Uwagi:

Musicie spróbować, pychota!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.