Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na parze

Tekst i foto ania 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty10 min.?

Składniki:

2 filety łososia (koniecznie świeżego),
vegeta, pół cytryny

Jak przyrządzić:

Łososia umyć, natrzeć vegetą i skropić cytryną. Wstawić na 8-9 min do parowaru.

Jak podawać?

Na liściu sałaty, świetnym dodatkiem jest sos - mały jogurt naturalny zmieszany z 2 łyżkami musztardy francuskiej.

Uwagi:

To jest moje ulubione danie gotowane na parze. Nigdy nie przypuszczałam, że ryba gotowana na parze jest taka mistrzowska. Szybkie danie i tak smaczne, że przygotowuję je też dla gości. Zawsze wszyscy są pod wrażeniem. Polecam.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.06.2006 kredens

danie mogloby byc calkiem dobre, ale po co vegeta - duzo pyszniej i zdrowiej byloby z koperkiem, czosnkiem, bazylia, nawet sam pieprz i sol ... skoro juz mamy tak pierwszorzedna ryby jak swiezy ... Pokaż więcej

danie mogloby byc calkiem dobre, ale po co vegeta - duzo pyszniej i zdrowiej byloby z koperkiem, czosnkiem, bazylia, nawet sam pieprz i sol ... skoro juz mamy tak pierwszorzedna ryby jak swiezy losos, nie ma sensu zabijac jego szlacetnego smaku vegeta, ktora wszystko ztandeci ... aczkolwiek oczywiscie kazdy moze truc sie i niszczyc jedzenie czym tylko chce, ja zwyczajnie radze :)

Zgłoś 02.03.2007 JW

Popieram - bez vegety!!!

Zgłoś 26.05.2007 k

a ja zrobiłam jak w przepisie powyzej. Pewnie zrobilabym w dwóch opcjach- vegeta i przepis kredensa, a potem oceniła, ale go nie zauważylam :P . Spróbuje nastepnym razem. Pierwszy raz robilam ł... Pokaż więcej

a ja zrobiłam jak w przepisie powyzej. Pewnie zrobilabym w dwóch opcjach- vegeta i przepis kredensa, a potem oceniła, ale go nie zauważylam :P . Spróbuje nastepnym razem. Pierwszy raz robilam łososia (w ogóle jadłam, nie licząc metki lososiowej:P ) i mi i moim gosiom bardzo smakował. Podałam go na sałacie lodowej z przybraniem :rzodkiewką, ogórkiem i pomidorem. Wyszło pycha. Dzięki za przepis !

Zgłoś 17.09.2010 mmario

phi ! co to za przepis ! DO DUPY !