Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś na parze z sosem tabasco

Tekst i foto Mira 25-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

filet z łososia,
kapusta pekińska,
sól,
pieprz,
4 łyżki oleju,
1 łyżka sosu tabasco,
garść posiekanej kolendry,
sok z 1 i 1/2 limonki lub cytrny

Jak przyrządzić:

W naczyniu do gotowania na parze umieścić grubo posiekane liście kapusty pekińskiej i na niej położyć filety z łososia, przyprawiś solą i pieprzem.
Gotować na parze do momentu, aż łosoś będzie ugotowany, ale kapusta będzie lekko "chrupka" (ok. 10 min).
W tym czasie przygotowujemy sos, mieszając olej, sos tabasco, kolendrę, sok z limonki.
Na talerzu układamy kapustę, na niej łososia, wszystko polewamy dwiema łyżkami sosu.

Uwagi:

Dość ostre danie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.