Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś norweski na sposób śródziemnomorski

Tekst i foto limito 14-04-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30 min.-

Składniki:

opakowanie porcji z łososia norweskiego 250g, 1 cytryna, 10 czarnych oliwek, 1 cebula, 2 łyżeczki kaparów, 1 papryczka pepperoni, świeży koperek, sól i pieprz do smaku, po łyżce białego wina i oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić:

Porcję łososia rozmrozić i ułożyć w skropionym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym. Posypać kaparami, oliwkami, posiekaną cebulką i papryczką. Ułożyć na wierzchu plasterki z cytryny. Całość doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Piec łososia przez 15-20 minut. Gotowego łososia skropić sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.