Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Łosoś po tatarsku

Tekst i foto Mirek Rogalski 05-04-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-prosty15 min.-

Składniki:

0,5 kg surowego łososia /filet bez skóry/,
2 posiekane cebulki /lub 1 duża/,
2 posiekane ogórki kiszone,
1 świeże żółtko,
0,5 cytryny /sok/,
pieprz, sól, maggi,

Jak przyrządzić:

Rybę zemleć, dodać przyprawy, sok z cytryny i żółtko, wymieszać. Ułożyć na półmisku i otoczyć cebulką i ogórkiem. Nabierając na swój talerzyk wymieszać pastę z cebulką i ogórkiem.

Potrzebne przybory:

Nóż, maszynka do mielenia lub malakser.

Jak podawać?

Podawać jak tatara wołowego.

Uwagi:

Idealna potrawa na wieczór wigilijny a także jako wyśmienita pasta do pieczywa, doskonała zakąska do alkoholu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.