Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Lukier cytrynowy

Tekst i foto Mateusz 03-05-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty2 min.?

Składniki:

- sok z 1/2 cytryny,
- łyżka wody,
- cukier puder.

Jak przyrządzić:

Wymieszać sok z cytryny z wodą.Dodawać cukier puder mieszając aż do uzyskania gęstej masy. Gotowe!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.12.2005 Ania

łatwo powiedzieć cukier i woda, ale ile tego cukru na cała blaszke ciasta :) pomocy

Zgłoś 15.02.2007 karton

nie dobry ten

lukier

Zgłoś 21.12.2006 Magi

A tego cukru pudru to ile trzeba?

Zgłoś 14.02.2008 Kuchcikowo

Ten lukier ma wady i to ogromne woda cukier i cukier puder i cytryna polecam ten lukier cytrynowy

Zgłoś 22.03.2008 rakso

ale z was kucharze nawet nie umiecie powiedziec ile cukru pudru idt.

Juź nigdy od was nie będe korzystał !!!!!!

Zgłoś 22.03.2008 Rakso

Zgłoś 22.03.2008 Rakso

POLECAM O TO MÓJ PRZEPIS: A NIE TAKI LUKIER CYTRYNOWY O TO ON : Wykonanie:

20 dag (1 szklanka) cukru pudru,

1 żółtko,

sok z 1/2 cytryny

Do miseczk... Pokaż więcej

POLECAM O TO MÓJ PRZEPIS: A NIE TAKI LUKIER CYTRYNOWY O TO ON : Wykonanie:

20 dag (1 szklanka) cukru pudru,

1 żółtko,

sok z 1/2 cytryny

Do miseczki wlać żółtko, wsypać cukier i dodać sok z cytryny. Ucierać dokładnie przez około 15 min. Gotowy lukier powinien mieć konsystencję śmietany. Gdy jest za rzadki, dodać cukru, gdy za gęsty soku z cytryny. Nadmiar lukru można przechowywać w słoiczku w chłodnym miejscu.