Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Makaron z fetą

Tekst i foto frutti 24-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.średnia

Składniki:

3/4 paczki makaronu spaghetti, 2 opakowania fety, 3 pomidory, pieprz, sól, papryka, pieprz cayenne i według uznania oliwki.

Jak przyrządzić:

Ugotuj makaron, w tym samym czasie brytfankę wyłóż pomidorami pokrojonymi w plastry i wstaw do piekarnika. Po ugotowaniu makaronu dodaj do niego pokrojoną w kostkę fetę, oliwki i przyprawy. Wymieszaj, wrzuć na brytfankę, piecz przez 15 minut w temp. 180 st.

Potrzebne przybory:

garnek, sitko, brytfanka, deska do krojenia

Jak podawać?

Ładnie wygląda przystrojona bazylią lub porem.

Uwagi:

Pyszne i szybkie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.10.2006 lalapupu

nie pisz dwa opakowania fety, tylko ile na wage, bo opakowania sa od takich malych jak pol kostki masla, do wilekich jak karton mleka. a smakowo to to na pewno jest pycha, polecam jeszcze bazyli... Pokaż więcej

nie pisz dwa opakowania fety, tylko ile na wage, bo opakowania sa od takich malych jak pol kostki masla, do wilekich jak karton mleka. a smakowo to to na pewno jest pycha, polecam jeszcze bazylie i oregano (lub jedno z dwojga). :)