Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z groszkiem

Tekst i foto agunia 27-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-510 złprosty20-25 min.średnia

Składniki:


1 opalowanie groszku mrożonego,
1 opakowanie makaronu spagetti,
4 łyżki oliwy z oliwek,
1 duża cebula, garść liści selera bądź pietruszki,
wegeta.

Jak przyrządzić:


Groszek wrzucić na wrzącą wodę, tak ok. 1,5 litra. Dodać selera lub pietruszkę, pokrojoną drobno cebulę, oliwę i wegetę do smaku. Gotować ok. 10-15 min. W tym czasie połamać makaron na ok. 3 cm. kawałki. Dołożyć do groszku i razem gotować dalej, aż makaron będzie al dente. W miarę potrzeby uzupełniać wodę, ale generalnie makaron ma wodę wchłonąć. Ma pozostać tylko trochę, aby się potrawa nie przypaliła. Zaraz serwować.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Na głębokich talerzach, jak zupę. Jemy łyżką. Smacznego.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.