Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z twarogiem, czosnkiem i papryczką chili

Tekst i foto _anja 13-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-38 złprosty10 min.?

Składniki:

makaron nitki (najlepiej taki drobniutki, np. firmy Goliard), twaróg 25 dag, 2 papryczki chili ze słoiczka (jeśli ktoś lubi ostrzejsze, to więcej), kilka ząbków czosnku, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, na patelni na oleju zeszklić kilka pokrojonych w cienkie plasterki ząbków czosnku, po czym dodać do tego pokrojone papryczki chili. Wszystko wymieszać z makaronem oraz twarogiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.09.2006 marty

ja zawsze robie to z podsmażonym boczkiem i cebulka oraz dodaje wiecej przypraw:) mniam

Zgłoś 17.09.2006 PRAWDZIWA Martana

Najlepszy do tego lest twarog trzykrotnie mielony, ktory mozna kupic w opakowaniach, w ksztalcie grubych serdelkow, podsmazony boczek tez mile widziany a dla tych, ktorzy lubia ostre potrawy pol... Pokaż więcej

Najlepszy do tego lest twarog trzykrotnie mielony, ktory mozna kupic w opakowaniach, w ksztalcie grubych serdelkow, podsmazony boczek tez mile widziany a dla tych, ktorzy lubia ostre potrawy polecam swieze papryczki chilli, pozdrowionka.

Zgłoś 16.10.2008 Doris

Pyszny jest tez makaron wymieszany z serkiem wiejskim i polany roztopionym maslem....posypany sola i pieprzem..pychotka...