Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron z warzywami z dipem ziołowym

Tekst i foto Basia 26-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złprosty7-10 min.?

Składniki:

makaron świderki, jogurt naturalny bez cukru, majonez niskotłuszczowy, świeże lub suszone ziola(jakie kto lubi), kalafior, marchew, pietruszka, zielona fasolka, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (jeśli ktoś woli, może to być makaron ciemny). Odcedzamy, ale nie płuczemy, aby był ciepły, gotujemy przed samym podaniem. Obrane i pokrojone w dość duże kawałki warzywa gotujemy na parze, tak aby były miękkie, majonez łączymy z jogurtem i ziołami, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wykładamy makaron na talerz, na wierzch wykładamy warzywa i polewamy sosem, można posypać pokrojoną drobno natką pietruszki. Smacznego.

Uwagi:

Proporcje sosu zależne są od ilości porcji. Na dwie porcje: 3 łyżki majonezu i 3 łyżki jogurtu, zioła według upodobania.

Czas przygotowania:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, a warzywa do miękkości.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.