Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Makaron ze szpinakiem

Tekst i foto memo79 06-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
47 złprosty20-30 min.?

Składniki:

makaron rurki ścięte,
1 szpinak mrożony,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
zioła wg uznania,
ser pleśniowy

Jak przyrządzić:

Cebulkę podamażamy na oliwie, dodajemy czosnek i na tym rozmrażamy szpinak. Jak szpinak rozmrozi się na papkę, przyprawiamy do smaku ziołami, pieprzem lub vegetą, na końcu dodajemy pokrojony ser pleśniowy. Próbujemy, czy wystarczająco słone, i ewentualnie doprawiamy. Taki sos podajemy z ugotowanym makaronem. To jest potrawa, która zaskakuje największych zwolenników mięsa i zarazem przeciwników szpinaku i wszelkiej zieleniny. Powodzenia;)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.03.2007 sumire

ja szpinak po romrożeniu nieco odsączam inaczej jest za żadki