Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Marchewki po japońsku

Tekst i foto Anka 26-11-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5-10 min.?

Składniki:

marchewka, majonez, kwaśna śmietana

Jak przyrządzić:

Marchewkę umyć, obrać, jak jest duża pociąć w słupki. Majonez (wedle gustu, ja polecam "Babuni") wymieszać ze śmietaną mniej więcej pół na pół z przewagą majonezu. Powstały w ten sposób sos przełożyć np. do szklanki i dodać pokrojone marchewki.

Uwagi:

Super zakąska! Lepsza i zdrowsza od chipsów, Znika momentalnie ze stołu. Pycha!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.12.2004 bobo

To jest ok.

ale pól na pół z przewagą majonezu!!!!!!!

Zgłoś 24.02.2005 Mika

Można dodać do tego sosu 1-2 ząbki wyciśniętego czosnku a zamiast śmietany jogurt (mniej kaloryczne).Dodatkowo można zrobić taką kompozycję z żółtym serem pokrojonym w słupki i zielony ogórek.Sm... Pokaż więcej

Można dodać do tego sosu 1-2 ząbki wyciśniętego czosnku a zamiast śmietany jogurt (mniej kaloryczne).Dodatkowo można zrobić taką kompozycję z żółtym serem pokrojonym w słupki i zielony ogórek.Smacznego

Zgłoś 15.12.2005 dany

naprawde polecam kobitkom co cały czas ,,walczą,, z kalorią

Zgłoś 05.09.2011 EWA

oczywiście kalafior surowy;)

Zgłoś 05.09.2011 EWA

Można też podać do marchewki -ogórki pokrojone w słupki i kalafior poodcinać różyczki..super.. polecam:D