Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Miętowe oczarowanie

Tekst i foto keshia 01-08-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?6 złprosty15 min.dużo

Składniki:

- 20 dag sera białego,
- śmietanka albo troszkę serka homo (zależy od wilgotności białego sera),
- mięta,
- 1 1/2 paczki cukru waniliowego.

Jak przyrządzić:

Ser biały utrzeć na gładką masę (można przecisnąć przez praską do ziemniaków lub rozetrzeć widelcem).
Dodać śmietankę lub serek homo - wedle uznania ( ser biały musi przybrać konsystencję kremową).
Następnie siekamy drobniusieńko wcześniej umytą miętę.
Dodajemy cukier waniliowy i wszystko starannie mieszamy.

Potrzebne przybory:

Miska, praska do ziemniaków, widelec, lodówka.

Uwagi:

Uwielbiam jeść tą pastę samą, na ciemnym chlebku lub świeżej bułeczce.
Dobrze smakuje po wcześniejszym schłodzeniu.
Połączenie moze dosyc dziwne, ale efekt smakowy zaskakujący!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.08.2004 Ulik

Bardzo pyszna potrawa w moich stronach mówi się na to bryndza z miętą. Moja córka to uwielbia na śniadanie. W okresie zimowym wykorzystuję miętę suszoną. Ja dodaję miętę dziko-rosnącą (wsadziłam... Pokaż więcej

Bardzo pyszna potrawa w moich stronach mówi się na to bryndza z miętą. Moja córka to uwielbia na śniadanie. W okresie zimowym wykorzystuję miętę suszoną. Ja dodaję miętę dziko-rosnącą (wsadziłam sobie na działce) nie dodaję miety pieprzowej.

Zgłoś 01.09.2004 kac

ale ile tej miety???????

Zgłoś 15.09.2004 Ulik

Mięty dodajesz wg smaku. Próbujesz i dodajesz jak lubisz.

Zgłoś 24.03.2005 AGA

ILE TEJ MIĘTY???