Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Moskole - placki ziemniaczane

Tekst i foto Agniecha 22-03-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30 min.-

Składniki:

1 kg gotowanych ziemniaków, 1 jajko, szklanka mąki, sól, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Ugotowane ziemniaki ugnieść z jajkiem i mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto nie może być zbyt twarde. Piec albo w piekarniku 180 stopni do momentu zarumienienia się placków bądź na suchej patelni teflonowej posypanej mąką.

Jak podawać?

Podawać z masłem czosnkowym, bryndzą, oscypkiem, śmietaną (kwaśną) i koperkiem bądź jako dodatek do dań mięsnych.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.