Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Nadziany...

Tekst i foto lobuzaga 05-06-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
max 710 złprosty10-15 min.?

Składniki:

- 250 dkg mięsa mielonego,
- 1 cebula,
- 2-3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do grila,
- troche oleju.

Jak przyrządzić:

Mieso mielone wymieszac w misce, z drobno pokrojona cebula, zabkami czosnku (wycisniete przez praske), sola, pieprzem i przyprawa do grila. Wszystkie przyprawy według uznania. Z uzyskanej masy, rękoma formowac waleczki długosci 10 cm, poczym nadziewac na wykalaczke. Na desce do krojenia wysypac troche przyprawy do grila i obtaczac w niej nadziane mieso. Przed pieczeniem posmarowac olejem i zapiec na grilu lub na rozlozenej na grilu foli aluminiowej.

Potrzebne przybory:

- folia aluminiowa do pieczenia,
- wykałaczki (długie),
- miska,
- deska do krojenia.

Jak podawać?

Dodatki sa dowolne.

Uwagi:

Dwie warstwy folii mozna polozyc na ruszt, posmarowac odrobina oleju i poukladac przygotowane mieso!

Czas przygotowania:

Piec w zaleznosci od upodoban.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.06.2004 emgie

fajowe :) każdy wałeczek można zrobić w innym kolorze :) wypróbuję na pewno :)

Zgłoś 25.07.2004 dickw

ja robie taka wersje:

250 g wedzonego boczku, 1 - 2 male lodygi selera naciowego, 1 mala cebula, 2 lyzki sosu worcestershire, jajko, 4-5 lyzek tartej bulki, sol, pieprz

Boczek zeml... Pokaż więcej

ja robie taka wersje:

250 g wedzonego boczku, 1 - 2 male lodygi selera naciowego, 1 mala cebula, 2 lyzki sosu worcestershire, jajko, 4-5 lyzek tartej bulki, sol, pieprz

Boczek zemlec wraz z pokrojona cebula i pokrojonymi lodygami selera. Do masy dodac bulke tarta, sos, doprawic sola i pieprzem, dodac jajko, dokladnie wymieszac (lub zmiksowac).

Tak jak w przepisie wyzej formowac podluzne "cygara" :) i oklejac na szpikulce do szaszlykow, kazdy posmarowac olejem...

Zgłoś 05.09.2005 cmoknij mnie

To powinno byc tak:

Pokroić piersi z kurczaka na kawałki ok.2/2 cm. posiekać niezbyt drobno dymkę ze szczypiorem pokroić kapustę pekińską czas na przygotowanie mięsa to tyle ile gotuje si... Pokaż więcej

To powinno byc tak:

Pokroić piersi z kurczaka na kawałki ok.2/2 cm. posiekać niezbyt drobno dymkę ze szczypiorem pokroić kapustę pekińską czas na przygotowanie mięsa to tyle ile gotuje się makaron jednocześnie wstawić wodę na makaron i na dobrze rozgrzanej patelni podsmażać kurczaka jak juz będzie rumiany dodać dymkę i szczypior chwilę podsmazyć dodać sól bardzo mało bo sos sojowy jest słony popiepżyć wg. smaku zalać obficie sosem sojowym. Makaron odlać tak aby zostało w nim odrobinę wody dodać kurczaka i kapustę pekińską całość wymieszać.

Zgłoś 25.08.2006 anqa

do Cmoknij Mnie:

oryginalny nick :P

Zgłoś 09.09.2006 PRAWDZIWA Martana

Cmoknij Mnie - a tobie sie przypadkiem kategorie kulinarne nie pomerdaly?