Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Najszybsza sałatka

Tekst i foto Anka 12-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

5 jaj ugotowanych na twardo, puszka kukurydzy, puszka fasolki czerwonej, puszka groszku, seler w słoiczku, sól, pieprz, majonez.

Jak przyrządzić:

Dobrze odcedzić kukurydzę, groszek, seler. Czerwoną fasolkę przed odcedzeniem przepłukać. Jajka pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku. Dodać parę łyżek majonezu (nie za dużo).
Wstawić na krótko do lodówki. Smacznego.

Uwagi:

Zawsze mam ww. składniki w domu, więc sałatkę robię, gdy przyjdą niespodziewani goście i nie tylko.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.05.2006 Baja

Taka sobie, mozna ją zjeść .

Zgłoś 20.10.2006 beti

jest ok świetna i tania

Zgłoś 06.01.2013 nell

jest super:)