Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Naleśniki Pychotki

Tekst i foto Tuica 26-03-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-10-13 złprosty25-30 min.-

Składniki:

Ciasto naleśnikowe:

Na pewno każdy ma swój przepis, jeśli jednak nie, podaję moje.

500 ml mleka, pół szklanki wody, jajko, mąka, szczypta proszku do pieczenia.

Farsz:
2-3 woreczki ryżu, 1 średniej wielkości cebula, 35-40 dkg pieczarek, przyprawy: Vegeta, pieprz.

Jak przyrządzić:

Składniki ciasta naleśnikowego połączyć, tak aby wyszło lekko gęste. Wody używam gdy dodam za dużo mąki. Usmażyć na patelni. Odstawić do ostudzenia.
Farsz:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do ostygnięcia. Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni wraz z umytymi i obranymi pieczarkami, pokrojonymi w plastry. Doprawić do smaku. Wymieszać wraz z ryżem. Farsz zawijać w naleśniki jak na "krokiety" lub "ruloniki". Smacznego

Uwagi:

Do ciasta naleśnikowego można dodać łyżkę oleju, aby później nie dolewać go na patelnie. Można obtoczyć w bułce tartej jak "krokiety".
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.