Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Nicejska wariacja

Tekst i foto lichi 04-10-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-prosty15 min.niska

Składniki:

mieszanka sałat (można kupić w supermarketach), pół czerwonej papryki, 3 jajka, tuńczyk w sosie własnym (puszka), 3 duże pieczarki, 1 spory pomidor, oliwki, fasolka szparagowa zielona bardzo drobna, cebulka marynowana, oliwa, ocet balsamiczny.

Jak przyrządzić:

jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki;
pieczarki obieramy, obcinamy korzenie, smażymy całe kapelusze; pomidorka tniemy na ćwiartki lub mniejsze części, paprykę w paski; wszystkie składniki układamy na sałacie; polewamy oliwą i octem balsamicznym, ew. pieprz i sól
zajadamy ze smakiem.

Uwagi:

To porcja na jedną osobę, ale jest naprawdę duża.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.10.2010 bez

ej, na 1 osobe 3 jaja i caly tunczyk? mysle, ze raczej na 2 ;) dobre to musi byc ... :)