Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Niebiańskie kuleczki Kasi

Tekst i foto KASKA M.K. 01-11-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
16 klopsików? złśredni30 min.?

Składniki:

- kotlety sojowe mielone z koperkiem - 2 opakowania,
- kapusta kiszona 1/2 kg,
- suszona włoszczyzna,
- grzybki shitake - 2 sztuki,
- oliwa z oliwek,
- odrobina czosnku,
- odrobina cebuli w proszku,
- suszony koperek.

Jak przyrządzić:

Kapuste kiszoną zalać gorącą wodą, wsypać garść suszonej włoszczyzny, odrobinę czosnku i cebuli. Gotować około 1/2 godziny.
Kotlety sojowe mielone przygotować wg przepisu podanego na pudełku. Potem formować okrągłe klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć z 2-ch stron na dobrze rozgrzanej oliwie z oliwek.
Dodać je prosto z patelni do kapusty i chwilkę trzymać na gazie. Potem odstawic i trzymać nadal w garnku pod przykryciem.
Mozna podawać z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym; dobrze smakuje także z makaronem i sosem z pieczarek!
TO JEST PYCHOTKA!
ŻYCZĘ WSZYSTKIM SMACZNEGO! KAŚKA
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.04.2003 Dominiczka

A coz to takiego, te grzyby shitake? :)

Zgłoś 31.12.2002 darek24

wyglada na dosc skomplikowany przepis

Zgłoś 22.11.2002 Andromeda

niezwykle intrygujące danie, gratuluję inwencji i już lecę do sklepu :)

Zgłoś 02.11.2002 clariss

Hmm. Spróbuję.

Zgłoś 29.09.2003 Arti

I to wszystko sushi... sushi kotlet, sushi warzywa, czy olej tyż w proszku - sushi ? hi hi hi

Zgłoś 12.01.2007 Krzycho

Kaśką, grzybki!!! Co zrobić z dwoma(?) grzybkami shitake, bo zostają!