Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ogórki w occie z pieprzem

Tekst i foto jolanta 03-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty40 min.?

Składniki:

2,5 kg ogórków, 1 kg cebuli, 2 łyżki soli. Zalewa: 2 opakowania pieprzu ziołowego, 1 szkl. oleju, 2 szkl. cukru, 0,5 litra octu.

Jak przyrządzić:

Ogórki z cebulą pokroić w plastry i zasypać 2 łyżkami soli. Zalewa: wlać ocet i od tego odlać kieliszek, a wlać kieliszek wody, dodać olej, cukier i pieprz, wszystko zagotować. Do gotującej się zalewy wrzucić ogórki z cebulą i gotować wszystko 10 min. Następnie przełożyć do słoików, zakręcić i odwrócić do góry dnem.

Uwagi:

Bardzo smaczna, polecam.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.08.2008 Bambo82

A ten pieprz ziołowy ma być mielony czy w ziarenkach ??

Zgłoś 15.09.2008 stas31

Wybacz,ale nie spotkałem jeszcze pieprzu ziołowego w innej postac niż mielony!!

Zgłoś 04.08.2009 julka

Czy te ogórki maja być obrane?

Zgłoś 26.03.2010 nitroglicerynka

A jaki to ma być kieliszek? 25 ml?

Zgłoś 09.08.2012 jolanta

ogórki mają być obrane

Zgłoś 02.01.2017 Barnypok

uTaiSD http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Zgłoś 29.01.2017 matt

AIUIuX http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com