Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Oliwkowa sałatka z pomidorami i kolendrą

Tekst i foto Espanol 22-11-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2--30 min.-

Składniki:

100 g czarnych hiszpańskich oliwek, 4 pomidory, 1 ½ łyżki posiekanej kolendry, 2 zielone młode cebulki, sok z połówki cytryny, 6 łyżek hiszpańskiej oliwy z oliwek, sól i pieprz.

Jak przyrządzić:

Pokrój w talarki oliwki. Obierz i pokrój w kostkę cebulkę i pomidory. Połącz pomidory z oliwkami, cebulką, kolendrą, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.12.2011 Nick Cave

zastąpiłem cebulke czosnkiem i dodałem odrobinę octu balsamicznego, bardzo dobre