Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet mistrzostwo świata

Tekst i foto Pychotka 15-10-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-25 zł-15 min.250

Składniki:

2 jajka,
20 dkg pieczarek,
10 dkg szynki konserwowej,
10 dkg żółtego ostrego sera,
1/2 cebuli,
1 torebka sosu borowikowego "Knorr",
łyżka oleju,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Podsmażamy pieczarki, kiedy odparuje z nich woda dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę konserwową i poszatkowaną cebulkę - smażymy razem ok. 5-10 min. W międzyczasie według przepisu robimy sos, jednakże troszeczkę mniej dodajemy wody żeby był gęstszy. Po zagotowaniu sosu wrzucamy do niego podsmażone składniki i na wolnym ogniu podtrzymujemy ciepło. 2 jajka bardzo mocno kłócimy dodając soli i wylewamy na gorącą patelnię z olejem lub masłem - robimy omleta obsmażając z dwóch stron. Omleta wykładamy na talerz, wlewamy na połówkę farsz, posypujemy żółtym serem, przykrywamy omleta drugą połówką i posypujemy ponownie serem.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Pycha!

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.11.2005 aga

pisz gosciu jasniej bo pogmatwane to! jaki sos? napisz przepis

Zgłoś 08.11.2005 Sylwia

o bosz..czytaj kobieto przepis od poczatku do końca...W składnikach wyraznie jest napisane jaki sos...

Zgłoś 13.12.2005 olo

taki jajowy placek po cygańsku ala omlet hehe;-)