Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Orientalne sznycle z indyka

Tekst i foto Agnes 25-04-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 porcje? złśredni20 min.562 kcal / porcja

Składniki:

- 4 kotlety z piersi indyka,
- 6 łyżek mleka,
- 125g wiórków kokosowych,
- 4 łyżki oleju sezamowego lub uniwersalnego
imbir, sól, pieprz,
- 2 pory,
- strączek chili,v
- 2 łyżki masła,
- ananasy z puszki.

Jak przyrządzić:

Mięso opłukać, lekko zbić. Natrzeć ze wszystkich stron imbirem. Wstawić na godzinę do lodówki.
Pory oczyścić, opłukać. Pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć pestki, drobno posiekać. Ananasy odsączyć.
Podsmażyć pory i paprykę na maśle. Dodać sól i pieprz.
Kotlety posolić. Maczać w mleku, obtaczać w wiórkach i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Jak podawać?

Podawać z ryżem na sypko udekorowane smażonymi warzywami i ananasem.

Czas przygotowania:

Przygotowanie 15 min. Smażenie ok. 20 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.02.2004 MłoDa KuChAreCzKa

Może się to wydać śmieszne, ale to jak narazie chyba jedyny przepis, w którym jest napisana dokładna ilość kalorii!!! Dzięki Ci za to Agnes!!!!! A co do danka, to muszę je spróbować. Pozdrowka ... Pokaż więcej

Może się to wydać śmieszne, ale to jak narazie chyba jedyny przepis, w którym jest napisana dokładna ilość kalorii!!! Dzięki Ci za to Agnes!!!!! A co do danka, to muszę je spróbować. Pozdrowka dla wszystkich gotujących!!!