Paluszki krabowe z awokado
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | prosty | ? min. | ? |
Składniki:
- Paluszki krabowe- Awokado
- Jaja (3-4)
- Sałata
- Majonez
- Ketchup
- Papryka mielona słodka
Jak przyrządzić:
Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Paluszki krabowe odcedzamy z zalewy i również kroimy na +/- 1cm kawałeczki.Jaja gotujemy na twardo i po ostygnięciu kroimy w kostkę.
Myjemy sałatę i czekamy aż obcieknie. W tym czasie możemy przygotować sos. Do majonezu dodajemy ketchup i mieszamy. Ketchupu powinno się dodać tyle by sos uzyskał rózowy kolor. Do smaku doprawiamy papryką.
Nastepnie bierzemy naczyniew którym będziemy podawać sałatkę, np. miseczkę. Wykładamy jej ściani liśćmi sałaty tak by zachodził jeden na drugi. Na dno miski wsypujemy pokrojone paluszki krabowe, następnie awokado, na samej górze jajka. Całość polewamy sosem.
Smacznego.
Potrzebne przybory:
Ostry nóż, deska, garnuszek do gotowania jaj.Odrobina chęci...
Uwagi:
Ponieważ nie mam zdolności do przystrajania potraw nic na ten temat nie piszę... :)
Sałatka ze szpinakiem, czerwoną pomarańczą i awokado

Deser owocowy z bezą i budyniem
Smaczne i zdrowe desery owocowe jadamy nie tylko latem, chociaż wtedy są najlepsze, ze świeżych sezonowych owoców. Taki deser to czysta improwizacja, maliny, truskawki, banany, porzeczki, bita śmietana, słodkie sosy, galaretki. Ja robiłam go z wcześniej zamrożonych poziomek i truskawek, ale wy możecie wybrać inne owoce.
Komentarze
Zgłoś 27.02.2005 Magda
kurcze ile tych paluszków, bo robię z mrożonych i nie wiem.....??