Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Papryka nadziewana

Tekst i foto edyta 08-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
430 złprosty30 min.?

Składniki:


papryka czerwona, cebulka, koncentrat pomidorowy lub swieze pomidory, mielone, ryz, przyprawy, sol, pieprz, papryka slodka i ostra

Jak przyrządzić:

Papryke myjemy i drilujemy stodek tak aby zostaly wieczka do przykrycia, w tym czasie wstawiamy wode w duzym garnku lekko posolona, do wnetrza papryki wsadzamy przygotowany farsz z mielonego z ryzem. Mozna rowniez dodac do tego drobno pokrojone pieczarki. Wsadzamy do cieplej wody i gotujemy okolo 30 minut. Pozniej robimy sos gesty z koncentratu pomidorowego lub ze swiezych pomidorow, podajemy z ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.11.2005 CatRinceoir

przepis moglby byc troszke dokladniejszy (dla laikow kuchennych;)), ale wyszlo dobre:) polecam dodanie czosnku - nadaje pikanterii farszowi. pozdrawiam!

Zgłoś 22.12.2005 AGA

CHCIALAM ZROBIC TEN PRZYSMAK ALE NIE ZROBIE BO PRZEPIS JEST NIEDOKLADNY A PO RAZ PIERWSZY CHCIALAM ROBIC PAPRYKE FASZEROWANA I NIE CHCE ROBIC NA OKO BO SZKODA SKLADNIKOW.

Zgłoś 22.12.2005 bielka

chciałam zrobić ale niestety nic nie rozumiem z przepisu, troche gotuje i przyrzadzam różne dania ale paprykę taką robiłam 10 lat temu i nic nie pamiętam, a przepis jest niedokładny

Zgłoś 26.03.2008 borsuk

przepis jest pyszny

Zgłoś 16.10.2012 jacek

farsz robię identyczny jak na gołąbki. Ryż musi być niedogotowany.