Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Papryka z grilla faszerowana kozim serem

04.06.2013

Sycąca potrawa wegetariańska rodem z Bałkanów. Jak to z regionalnymi przepisami bywa, jego wersji jest tyle ile wiosek na Bałkanach. Można dodać kukurydzę, siekaną cebulkę lub szczypiorek, wszelkie zioła, a nawet , dla mniej konsekwentnych jaroszy – suszoną kiełbasę. Paprykę można zapiec, aż całkiem zmięknie lub grillować chwilę, jak kto woli.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty10 min.średnia

Składniki:

2 papryki, 20 dag koziego sera, ½ szklanki dowolnych siekanych ziół, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka oliwy, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Papryki myjemy, kroimy na połówki i oczyszczamy z nasion i białych części. Oliwą smarujemy zewnętrzną część papryk. Kozi serek rozdrabniamy, łączymy z masłem i siekanymi ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Połówki papryk wypełniamy serkiem. Pieczemy na grillu przez 5-15 minut.

Jak podawać?

Podajemy z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.12.2011 julia b.

I w zasadzie powinien być drożdżowy.

Zgłoś 18.01.2012 Jola

Nawet ładnie wygląda i nie kruszy się przy krojeniu.

Zgłoś 09.12.2012 gość

Ciekawa opcja świąteczna.

A kiedy nie trzeba ugotowanej kapusty?

Zgłoś 09.12.2012 gość

Co to jest "wigilijny olej rzepakowy"?

Zgłoś 09.12.2012 gość

Podoba mi sie ten przepis i napewno go zrobie,mysle ze bedzie pasowal do rybki i sledzika:)

Zgłoś 09.12.2012 gość

Podoba mi sie ten przepis i napewno go zrobie,mysle ze bedzie pasowal do rybki i sledzika:)