Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Parówki po kreolsku

Tekst i foto martaaa 08-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-35 min.?

Składniki:

3 łyżki cukru, 1 pokrojona w kostkę papryka czerwona lub zielona, 1 duża cebula, 1 drobno posiekany ząbek czosnku, 1\2 szklanki surowego ryżu, 3 pokrojone pomidory, 1 łyżka cukru, 1 listek laurowy, 6 parówek, 2 całe goździki, sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

W dużym garnku z pokrywką podsmażyć na złoty kolor cebulę, paprykę i czosnek. Dodać ryż, pomidory,sól, pieprz, cukier, listek laurowy i goździki. Dusić pod przykryciem 30 minut. Pokrojone w plasterki parówki dodac do sosu. Dusić tak jeszcze 5 minut.

Potrzebne przybory:



Jak podawać?



Uwagi:



Czas przygotowania:



Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.01.2006 basia

na oleju? bez niczego? to sie nie przypali? smacznego ?bu

Zgłoś 24.01.2006 martaaa

Nie przypali się, bo trzy pokrojone pomidory(jak zauważyłaś w składnikach)puszczą sok i pod przykryciem będzie się ładnie dusić. Wiadać, że mało wiesz o gotowaniu. Najpierw spróbuj a później oce... Pokaż więcej

Nie przypali się, bo trzy pokrojone pomidory(jak zauważyłaś w składnikach)puszczą sok i pod przykryciem będzie się ładnie dusić. Wiadać, że mało wiesz o gotowaniu. Najpierw spróbuj a później oceniaj basiu....

Zgłoś 16.08.2006 sroczka

Wydaje się ciekawe ale 3 łyżki cukru, potem 1 łyżka cukru...o co chodzi? czy to jakaś pomyłka, czy może zamiast cukru miało być coś innego? proszę o odpowiedź, bo mam ochotę spróbować:)

... Pokaż więcej

Wydaje się ciekawe ale 3 łyżki cukru, potem 1 łyżka cukru...o co chodzi? czy to jakaś pomyłka, czy może zamiast cukru miało być coś innego? proszę o odpowiedź, bo mam ochotę spróbować:)

Zgłoś 17.08.2006 martaaa

Oj, rzeczywiście. Miały być 3 łyżki tłuszczu. Dzięki za zapytanko i smacznego:)

Zgłoś 19.09.2006 sroczka

witam!robiłam paróweczki już kilka razy, smaczne i niskomplikowane, ale ostatnio ryż gotuję oddzielnie i sos oddzielnie, bo gdy trafią się mniej socztste pomidory to danie szybko się przypala:( ... Pokaż więcej

witam!robiłam paróweczki już kilka razy, smaczne i niskomplikowane, ale ostatnio ryż gotuję oddzielnie i sos oddzielnie, bo gdy trafią się mniej socztste pomidory to danie szybko się przypala:( co jednak nie zmienia faktu że pomysł super, smak super i w moim menu jest nowe fajne danie:)))dzięki!

Zgłoś 25.11.2006 tadziu

Danie nie jest wyszukane, ale mimo tego dobre. Sugeruje dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Danie bedzie ostrzejsze i bardziej pomidorowe.