Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Paryżanki zapiekane w cukinii

Tekst i foto Gastrosfera 21-09-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-prosty30 min.-

Składniki:

Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie; 2 młode cukinie;
2 pomidory; ser żółty 30 g; brokuł, papryka, cebula;
sól, pieprz kolorowy

Jak przyrządzić:

Cukinię umyć, wydrążyć nasiona, oprószyć solą i odwrócić do odcieknięcia wody. Paryżanki pokroić w kostkę i usmażyć z cebulą, papryką oraz brokułami. Na końcu dodać pomidory i doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do każdej połówki cukinii włożyć przygotowany farsz, następnie posypać obficie serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 15 minut. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.