Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Parzucha

Tekst i foto slaw 02-05-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty60 min.?

Składniki:

boczek surowy ok. 0,5 kg, kielbasa np.slaska - 2 petka, mala glowka kapusty, ziemniaki (10-12 szt.), 3 cebule, sol, pieprz, vegeta, majeranek

Jak przyrządzić:

Boczek i kielbase kroimy w kostke, kapuste siekamy (posolic to skruszeje), ziemniaki pokroic w plastry, cebule rowniez w plastry. W naczyniu zaroodpornym ukladamy warstwy: 1. na dno boczek, 2. ziemniaki, teraz przyprawy (sol,pieprz,vegeta,majeranek), 3. kielbasa, 4. cebula, 5. kapusta i powtorzyc warstwe. Na kazda warstwe posypac majeranek. Na koniec wlac 3 lyzki oleju np. rzepakowego. "Parzyc" w temp. 180 C ok. 1 godz.

Potrzebne przybory:

Naczynie zaroodporne, deska do krojenia, noz.

Jak podawać?

Na goraco

Uwagi:

Znakomita na kazda okazje.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.05.2005 antyboczek

A to niby czemu w dziale wegetariańskim? precz z boczkiem i kiełbasą tutaj!!! Apage satanas!!

Zgłoś 30.05.2005 slaw

Ja podalem przepis jako danie glowne.Nie wiem kto umiescil w daniach wegetarianskich.

Zgłoś 31.05.2005 didi

masakra precz z kiełbachą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 01.06.2005 Baleron

Didi na szczaw

Zgłoś 02.06.2005 didi

Oj Baleron tobie to by sie z pewnością przydał szczaw!Na te twoje kiełbachy!

Zgłoś 26.06.2005 zunia

No gratuluję!!!! Kurde wegetariańskie hmmm...na pewno się skusze.

Zgłoś 28.08.2005 Aneczka

Wydaje mi sie ze poprostu przy dodawaniu przepisu zle wybrales kategorie.

Zgłoś 21.10.2005 paweł

na pewno to jest boskie

Zgłoś 24.09.2012 martzna

polecam Parzuchę! Pyszne danie. Będę jutro robiła :)