Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta serowo-czosnkowa

Tekst i foto teleskop 19-11-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5-6 złprosty? min.?

Składniki:

30 dag bialego sera (poltlusty) 1 ogorek swiezy lub typu waz, 2-3 zabki czosnku kubek gestej smietany sol pieprz.

Jak przyrządzić:

Ser rozgniesc widelcem, czosnek przecisnac przez praske ogórek obrac, pokroic w kostke i te kostke równiez przecisnac przez praske, posolic i popieprzyc do smaku dodac smietane i dobrze wymieszac. Przed podaniem schlodzic.

Potrzebne przybory:

Praska do czosnku

Jak podawać?

Najlepiej z pieczywem ale mozna równiez z ziemniakami smazonymi na oleju.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.04.2005 agiwhite

ja do takiej pasty kroje jeszcze swieza bazylie i oregano. smaku rowniez dodaje sol ziolowa. pychota! (tak przy okazji to taka paste mozna uzyc do smarowania plackow ziemniaczanych)